Professional Gamers League (PGL), organizatorul campionatelor naționale de jocuri electronice, duce mai departe seria evenimentelor de sport electronic, prin finala Romanian eSport Championship (REC) – sezonul doi, care are loc în acest week-end, cu susținerea Romtelecom și COSMOTE România. Competițiile de Counter-Strike 1.6, DOTA 2 și League of Legends din cadrul REC se vor desfășura exclusiv online.

“Datorită succesului pe care l-a înregistrat primul sezon al Romanian eSport Championship am decis să continuăm această competiție. Față de celălalt sezon de anul acesta, când pe lista jocurilor oficiale ale campionatului se aflau și Starcraft 2 și FIFA12, la ediția REC care a început pe 22 septembrie se va juca Counter-Strike 1.6, DOTA 2 și League of Legends”, a explicat Silviu Stroie, preseședintele Professional Gamers League.

Ultimul eveniment de Counter-Strike 1.6 organizat de PGL

Cea de a doua finală a sezonului doi Romanian eSport Championship reprezintă și ultimul eveniment de Counter-Strike 1.6 organizat de Professional Gamers League, urmând ca nou lansatul Counter-Strike: Global Offensive să îi ia locul în competiții, din 2013.

Premiile pentru acest turneu, oferite de Romtelecom, au o valoare totală de 3.000 de euro și vor fi distribuite astfel: locul întâi – 1.100 euro, locul al doilea – 700 euro, locul trei – 500 euro, locul patru – 300 euro, iar locurile cinci – opt, câte 100 euro.

Cele 16 echipe calificate pentru acest turneu vor fi împărțite în 4 grupe, iar meciurile vor fi jucate joi, pe 15 noiembrie, și vineri, pe data de 16 noiembrie. Primele două echipe clasate din fiecare grupă vor juca mai departe sâmbătă, 17 noiembrie, în bracket-ul single BO3, care va începe la ora 10:00. Finala evenimentului va avea loc duminică, 18 noiembrie, începând cu ora 14:00”, a declarat Silviu Stroie.

Premii în valoare de câte 1.000 de euro la DOTA 2 și League of Legends

La turneul de DOTA 2 valoarea totală a premiilor atinge suma de 1.000 de euro (500 euro pentru locul întâi, 300 pentru locul al doilea și 200 pentru locul trei). Finala mică la DOTA 2 va avea loc pe 17 noiembrie, de la ora 22:00, urmând ca finala mare să se desfășoare duminică, 18 noiembrie, începând cu ora 20:00.

Și la campionatul de League of Legends premiile totale sunt de 1.000 euro, distribuite, de această dată, astfel: 600 euro pentru locul întâi, 300 euro pentru a doua poziție și 100 euro pentru al treilea loc de pe podium.

Finala sezonului inaugural de LOL se va desfășura exclusiv online, iar echipele calificate sunt Forsakens, ECHIPA RACHETA, cooL Gaming A, Going Quantum, myRevenge, Romania 4, Team MISTRAL, Real Lame Team Name.