Noile aparate mirrorless din seria PEN dispun de senzorul Micro Four Thirds Live MOS premiat, şi de conectivitate wireless pentru partajarea facila  a imaginilor în reţelele de socializare.

Olympus Romania anunţă, alături de F64 Studio, lider pe piaţa echipamentelor foto din România, disponibilitatea noilor camere foto mirrorless din seria PEN, E-PM2 şi E-PL5. Cele două noi modele folosesc senzorul Micro Four Thirds Live MOS, premiat pentru performanţele sale deosebite, senzor folosit pe modelul de vârf OM-D E-M5.

Tehnologie de vârf

Noile camere din seria PEN, Lite (E-PL5) şi mini (E-PM2), combină senzorul de top cu procesorul de imagine TruePic VI pentru o focalizare super-rapidă prin tehnologia FAST AF. Totodată, ambele camere încorporează un stabilizator de imagine  performant, care asigură claritatea înregistrărilor cu orice obiectiv, 12 filtre Art, grip şi conexiune wireless cu reţelele de socializare pentru posibilitatea publicării imediate a imaginilor prin intermediul unui smartphone. Modelele PEN Lite şi PEN mini sunt disponibile în pachetul kit de bază cu obiectivul M.ZUIKO DIGITAL 14-42mm f/3.5-5.6 IIR, flash şi card FlashAir™ Totodată, acestea sunt compatibile cu toate obiectivele disponibile pentru OM-D.

Designul ergonomic al noilor aparate permite integrarea tehnologiei din OM-D, modelul de vârf diferenţiindu-se tehnic doar prin prezenţa viewfinder-ului electronic, a stabilizatorului de imagine pe 5 axe si a proprietatilor splashproof.

Cele două modele noi ale seriei PEN combină cu succes tehnologia de vârf a OM-D cu un design 100% PEN, care au transformat seria PEN într-o necesitate pentru entuziaştii produselor reprezentative şi pentru design, iar ecranul rabatabil al modelului E-PL5 vine în completarea flexibilităţii pe care o oferă noile camere.

De asemenea, performanţele celor două noi aparate sunt definite de calitatea excepţională a fotografiilor de 16,1 megapixeli şi a clipurilor video Full HD chiar şi în condiţii de iluminare scăzută,  datorItă sensibilităţii ISO ce urcă până la 25600. Totodată, compatibilitatea cu card-urile FlashAir™ si Eye-Fi şi cu aplicaţiile pentru smartphone permit distribuirea fotografiilor în reţelele de socializare printr-o interfaţă comună aparat-telefon.

Noile modele sunt compatibile cu 26 obiective Micro Four Thirds, 27 obiective Four Thirds şi mai mult de 500 alte obiective (cu adaptor).

Cea mai simplă cale de a posta imaginile realizate

Compatibilitatea cu cardul FlashAir™ îţi permite să încarci imaginile în reţeaua favorită de socializare prin intermediul unei interfeţe comune a smartphone-ului, într-un mod foarte uşor.

Design de excepţie

PEN Lite este disponibilă în culorile negru, argintiu şi alb, iar PEN mini se poate achiziţiona în variantele negru, argintiu, alb şi roşu.

Ambele modele se bucura de un design cu finisaj integral metalic. Pentru a cuprinde nevoile de design ale oricarui utilizator, modelul E-PL5 are un grip interschimbabil disponibil in 4 variante de culoare.

Utilizatorii se pot bucura, de asemenea, de mai multă protecţie şi flexibilitate cu obiectivul super-compact 15mm 1:8.0 Body Cap. Atunci când obiectivul obişnuit este detaşat, obiectivul Body Cap ajută mișcările spontane şi oferă protecţie împotriva prafului. Dacă este  nevoie de protecţie subacvatică pentru scufundări şi snorkelling, PEN Lite este compatibilă cu carcasa opţională PT-EP10 care rezistă până la o adâncime de 45 metri. Carcasa va fi disponibilă de la sfârşitul lunii noiembrie 2012.

PEN mini (E-PM2) are acum mai puţine butoane faţă de modelul anterior, iar acestea simplifică redarea şi ştergerea imaginilor. Cu excepţia display-ului rabatabil, încorporează aproape toate caracteristicile modelului PEN Lite – inclusiv un temporizator practic care permite înregistrarea de până la zece fotografii la anumite intervale de timp – o funcţie foarte utilă atunci când se fac fotografii de grup.

Preţuri:

ü    E-PM2 este disponibil, în pachet kit-ul de bază, cu obiectiv de 14-42 mm, bliţ şi FlashAir™  card, la preţul de 3.299 lei, TVA inclus. Detalii şi fotografii pe site-ul F64.

ü    E-PL5, în pachet kit de bază cu obiectiv de 14-42 mm, bliţ şi FlashAir™  card, este disponibil la preţul de 3.799 lei, TVA inclus. Detalii şi fotografii pe site-ul F64.

Caracteristici principale :

Calitatea imaginii

 • Senzor nou Live MOS de 16.1 Megapixeli pentru rezoluţie înaltă şi rezultate excelente în condiţii de iluminare scăzută
 • Procesor puternic de imagine TruePic VI pentru timp mai scurt de recuperare şi calitate excelentă a imaginii (sensibilitate ISO25600 la fotografiere)
 • Stabilizarea imaginii ultra-eficientă pe două axe, integrată în corpul camerei, pentru claritate maximă la fotografiere şi filmare cu orice obiectiv.
 • Obiectiv M.ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm (28-84mm*) 1:3.5-5.6 IIR rapid şi silenţios (pentru fotografii şi filme).
 • Filmare 1080 Full HD stereo în format mov.

Utilizare facilă

 • Sistem de autofocalizare FAST AF şi focalizare continuă 3D pentru o capacitate îmbunătăţită de urmărire a obiectelor.
 • Ecran LCD rabatabil de 3.0” cu 460,000 puncte, cu control tactil şi răspuns rapid (E-PM2: ecran LCD fix de 3.0” cu rezoluţia 460,000 puncte).
 • Ghid Interactiv la Filmare Full HD, fotografiere şi modurile P/S/M/A.
 • Setări “My set” ce pot fi alocate oricărui simbol al butonului rotativ (doar la PEN Lite E-PL5).
 • Selectarea modului folosind ecranul tactil în locul butonului rotativ (doar la PEN mini E-PM2)

Creativitate

 • 12 Filtre Art creative pentru Filmare HD şi fotografiere, inclusiv noul Water Colour, care pot fi combinate cu Efecte Filtre Art inclusiv noul Monochrome
 • Funcţia Art Fade disponibilă în modul Filmare HD – pentru trecerea de la un Filtru Art la un altul într-o manieră artistică
 • Funcţia Bracketing Filtre Art pentru înregistrarea mai multor versiuni ale aceluiaşi subiect folosind Filtre Art diferite – cu o singură fotografie
 • Bracketing HDR pentru înregistrarea unui subiect cu cinci expuneri diferite
 • Funcţia Live Bulb/Live Time, actualizează imaginea Live View afişată pe monitor la intervale presetate în cazul expunerilor de lungă durată.

Design

 • Design atractiv, compact, cu finisaj integral metalic
 • Grip interschimbabil pentru E-PL5, grip fix elegant pentru E-PM2

Alte caracteristici

 • Compatibile cu 26 obiective Micro Four Thirds, 27 obiective Four Thirds şi mai mult de 500 alte obiective (cu adaptor)
 • Compatibile cu obiectivul Body Cap 15mm 1:8.0 cu barieră integrată pentru protecţie împotriva prafului
 • Fotografiere secvenţială de mare viteză cu 8cps
 • Compatibile cu card SDXC™ şi Eye-Fi™
 • Compatibile cu FlashAir™ pentru conectare fără fir a camerei cu un telefon smartphone, pentru comunicare perfectă în reţelele de socializare
 • Descărcare gratuită a softului pentru iOS şi Android, pentru editarea şi distribuirea imaginilor în reţele de socializare prin intermediul unui telefon smartphone sau a unui computer.
 • Carcasă subacvatică opţională PT-EP10 pentru scufundare până la o adâncime de până la 45m (doar pentru E-PL5)

* echivalent 35mm.
SD este marcă înregistrată a SD Card Association.
Eye-Fi este marcă înregistrată a Eye-Fi, Inc.
FlashAir este marcă înregistrată a Toshiba Corporation.