Euroscript International SA a încheiat achiziţia furnizorului de soluţii de management al conţinutului Amplexor NV cu sediul în Heverlee (Leuven, Belgia). Majoritatea acţiunilor a fost achiziţionată din fonduri cu capital de risc, gestionate de Capricorn Venture Partners şi de investitori privaţi, în timp ce conducerea îşi păstrează interesele directe în cadrul companiei. Amplexor are o cifră de afaceri anuală de aproximativ 11 milioane EUR şi are ca angajaţi aproximativ 90 de consultanţi şi experţi în domeniul managementului conţinutului întreprinderilor (ECM) în Belgia şi România.

Euroscript a dezvoltat cu succes o gamă de soluţii concentrându-se pe procese axate pe conţinut pentru clienţi. Începând din 2005, euroscript nu numai că a prestat servicii legate de procesele operaţionale specifice sectoarelor de activitate, precum servicii lingvistice, de creare de conţinut şi de publicare, ci implementează şi întreţine, într-o măsură tot mai mare, aplicaţiile care susţin aceste procese.

Mark Evenepoel, directorul executiv al grupului euroscript declară: „Amplexor s-a dedicat întotdeauna furnizării de soluţii de management al conţinutului întreprinderilor şi se axează, de exemplu, pe managementul experienţei digitale şi pe colaborare. Întrucât implementarea şi consultanţa în domeniul tehnologiilor de management al conţinutului web devin tot mai importante în oferta noastră, noi urmăream consolidarea bazei noastre de competenţe. Reputaţia impecabilă şi rezultatele solide ale Amplexor au făcut ca aceasta să se potrivească perfect profilului.” Eric Pieters, directorul executiv al Amplexor continuă: „Ne-am dezvoltat cu succes pe piaţa din Belgia şi susţinem clienţi globali într-o măsură tot mai mare. Am simţit că trebuia să găsim un partener cu o amprentă globală pentru a continua creşterea la nivel internaţional. Fiind un actor dedicat managementului pur al conţinutului, am vrut să ne asigurăm că Amplexor va fi integrat într-un grup cu aceeaşi dedicaţie şi înţelegere în ceea ce priveşte acest sector de activitate.”

Odată cu achiziţia Amplexor, euroscript are un număr total de 1 600 de angajaţi pe 3 continente, dintre care peste 250 se axează pe proiectarea, dezvoltarea, implementarea şi întreţinerea de soluţii ECM. Echipa include experţi în produse de tehnologie lingvistică şi ECM din cadrul unor furnizori de tehnologie precum Across, Adobe, Alfresco, Drupal, EMC2, Liferay, Microsoft, Oracle, PTC, SDL şi XTM. Acest lucru ajută grupul să abordeze cu succes provocările din domeniul managementului conţinutului global, al managementului marketingului şi experienţei digitale, al managementului informaţiilor privind produsele şi postvânzare, al managementului informaţiilor de inginerie tehnologică, al publicaţiilor oficiale şi al spaţiilor de lucru digitale.