Epicor Software Corporation, lider global în furnizarea de soluţii software de business pentru organizaţiile din domeniile producţie, distribuţie, retail şi servicii, a prezentat recent, în California, noua sa soluţie de backup şi recuperare de sistem, ce oferă clienţilor o soluţie accesibilă şi completă care să garanteze că sistemele lor de planificare a resurselor întreprinderii (ERP) sunt imediat disponibile în caz de probleme majore sau dezastru al sistemelor.

Proiectată cu gândul la întreprinderile mici şi mijlocii, soluţia oferă acestor clienţi o alternativă la soluţiile tradiţionale de backup şi recuperare, care pot fi extrem de complexe şi cu preţuri nepermisive. Cu soluţia Epicor de backup şi recuperare de sistem, clienţii plătesc o taxă minimă de instalare şi o taxă lunară în funcţie de numărul de utilizatori ai ERP-ului Epicor. Taxele suplimentare sunt reevaluate doar în cazul în care un client are nevoie de sistemul failover furnizat on-line. Soluţia este acum disponibilă tuturor clienţilor Epicor ERP, Epicor Vantage, sau  Epicor Vista care folosesc Microsoft SQL Server.

Sistemele ERP sunt adesea lăsate a fi vulnerabile, expunând organizaţiile la distrugeri

În ciuda recunoaşterii pe scară largă a sistemelor ERP drept coloana vertebrală a operaţiunilor de afaceri, acestea sunt adesea lăsate vulnerabile, expunând organizaţiile la pierderi de productivitate devastatoare şi oportunităţi ratate din cauza întreruperilor de sistem. Deşi aceste cifre variază în funcţie de segmentul de industrie, se estimează totuşi că fiecare oră de nefuncţionare poate costa întreprinderile mii şi chiar milioane de dolari. De asemenea, organizaţiile se pot confrunta cu penalizări şi sancţiuni pentru nerespectarea cerinţelor, legale şi ale acționariatului, pentru continuitatea afacerii.

Backup-ul şi restaurarea pot ajuta organizaţiile în respectarea cerinţelor de conformitate, precum şi la reducerea riscului operaţional, o preocupare tot mai mare pentru afacerile de astăzi. Într-un studiu/sondaj comun al Forrester Research şi Disaster Recovery Journal, în proporţie de 82%, factorii de decizie şi influenţatorii percep o creştere a nivelului de risc al organizaţiilor. Principalele riscuri sunt generate de: 1) creşterea dependenţei de tehnologie; 2) creşterea complexităţii afacerilor şi 3) creşterea frecvenţei şi intensităţii dezastrelor naturale. Aceste percepţii se potrivesc realităţii din afaceri; întrucât în ultimii cinci ani, peste 60% dintre companii au accesat planurile de Business Continuity cel puţin o dată şi mai mult de un sfert le-au accesat de trei sau mai multe ori.

Serviciu de backup în timp real şi soluţie de recuperare la cheie

Soluţia Epicor de backup şi recuperare de sistem utilizeaza tehnologie verificată. Toate datele şi aplicaţiile software sunt stocate într-un centru securizat de date Tier III off-site. Soluţia la cheie cuprinde instalarea, configurarea, monitorizarea şi reacţia de urgenţă. O copie a versiunii ERP a clientului Epicor este stocată on-line, iar pe serverul Epicor ERP este instalat un agent de software. Apoi, se face o conexiune securizată între serverul clientului şi centrul de date Epicor enterprise-class, care să susţină backup-ul şi failover-ul datelor. În mod continuu, datele aflate în baza de date a Epicor ERP de la locaţia clientului sunt în timp real transcrise in copii de rezervă, în centrul de date al Epicor şi sunt monitorizate 24/7. În cazul în care un client are nevoie de sistemul de failover on-line, Epicor oferă acces la sistem şi la datele critice în decurs de două până la patru ore, în funcţie de numărul de utilizatori şi alţi diferiţi factori.

„Orice interval de nefuncţionare poate să dăuneze grav afacerii de bază şi reputaţiei sale”, a declarat Malcolm Fox, vice-preşedinte marketing de produs al Epicor. “Când sistemul ERP al întreprinderii cade, sau în alt caz de dezastru, datele şi productivitatea trebuie să fie restabilite cât mai repede posibil. Acolo unde fiecare secundă contează, soluţia Epicor de backup şi recuperare a sistemului furnizează o soluţie la cheie pentru a sprijini continuitatea afacerii.”

Soluţia Epicor de backup şi recuperare a sistemului este furnizată de echipa Epicor Managed Services, cu peste 60 de arhitecţi de sistem experimentaţi, experţi în aplicaţii şi suport tehnic. Soluţia Epicor de backup şi recuperare a sistemului este susţinută 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână şi 365 zile pe an, din 3 centre de operaţiuni globale.

[1] Forrester Research, Inc., “ Build The Always-On, Always-Available Extended Enterprise,” Stephanie Balaouras and Rachel A. Dines, Aug. 8, 2012