Epicor Software Corporation, lider global în furnizarea de soluţii software de business pentru organizaţiile din producţie, distribuţie, retail şi servicii, a anunțat astăzi lansarea campaniei Business Inspired, dedicată industriei românești. Elementul cheie al acestei campanii este platforma online pentru companiile din producție și distribuție. La romania.businessinspired.com, utilizatorii pot găsi materiale despre sistemele Enterprise Resource Planning (ERP) pregătite special pentru afacerile românești. Site-ul este dezvoltat pentru a inspira întreprinzătorii în a utiliza tehnologia inovatoare și pentru a-i ajuta să obțină o mai bună cunoaștere a funcționalităților ERP și a modelelor de implementare, ca astfel să poată avea beneficii reale din investițiile în astfel de infrastructuri.

Scopul campaniei Business Inspired este să împărtășească întreprinzătorilor cunoștințe practice despre sistemele ERP și să îi inspire să pună în aplicare soluții IT moderne, care cu adevărat le pot oferi beneficii. Conform cu intenția Epicor, acesta este un punct unic de informare, ce poate fi util tuturor celor ce operează ori caută un sistem ERP. Campania din România face parte dintr-o inițiativă globală a Epicor. Pe lângă portal, compania intenționează să organizeze și evenimente speciale pentru clienți, sub sloganul Business Inspired.

“Epicor a inspirat afacerile românești timp de 20 de ani și, în acest timp, am realizat multe activități și am participat la o mulțime de inițiative care au avut ca scop atât să ridice  nivelul de înțelegere a soluțiilor ERP cât și să inspire punerea în aplicare a celor mai moderne soluții IT”, explică Hermann Stehlik, Vice-Președinte regional Epicor pentru Europa Centrală. “Epicor înțelege folosirea canalelor de comunicare disponibile și dezvoltarea unei platforme on-line ca pe un alt pas în a informa despre soluțiile IT inovatoare. Microsite-ul nostru se adresează tuturor organizațiilor, care au sau iau în considerare achiziționarea unui sistem ERP – ceea ce ar trebui să fie un sprijin în luarea deciziei de a investi în astfel de soluții, precum și pentru simplificarea gestionării sistemelor deja implementate”, a adăugat Hermann Stehlik.

Platforma on-line este o sursă de sfaturi practice ce se referă la gradul de utilizare a sistemelor ERP în diferite ramuri de activitate. Cu aceste materiale, întreprinzătorii români pot urmări și vedea cum sunt capabile sistemele IT să crească eficiența și productivitatea întreprinderilor. Astfel, ei află ce funcții sunt relevante pentru a face să fie valoroasă implementarea unui ERP și înțeleg cum funcționează în alte companii. Utilizatorul microsite-ului poate să citească păreri scrise de către experți pe blogurile lor, să descarce prezentări despre soluțiile ERP pentru anumite industrii și să utilizeze materiale de consiliere de la ERP Selection Center. Site-ul cuprinde, de asemenea, fișiere audiovizuale – studii de caz bazate pe implementările realizate de Epicor – și materiale cu privire la tendințele pieței. În concordanță cu obiectivele Business Inspired, platforma online conține multe idei care i-au inspirat și altădată pe Epicor și pe clienții săi și care pot fi o sursă de inspirație pentru multe sectoare.

“Scopul nostru a fost să creăm o platformă care să fie un centru de informare pentru întreprinzători. Foarte adesea, procesul de selecție a unui ERP este o povară pentru o companie iar decizia pentru un software nu este o temă ușoară. Acesta este motivul pentru care microsite-ul nostru aduce companiilor, într-o manieră transparentă, mărturii despre soluțiile ERP”, spune Piotr Krzysztoporski, Consulting Director la Epicor.