350 de studenți din cadrul Academiei de Studii Economice încep astăzi un curs de Business Analytics derulat în parteneriat cu SAS Romania.  Cursul are un modul teoretic (3 ședințe) pentru introducerea în domeniu și familiarizarea cu termenii și tendințele din domeniu și unul practic (19 ședințe) care pune accent pe utilizarea instrumentelor de Business Analytics, atât ale SAS cât și ale altor furnizori prezenți pe piața locală. Ședințele practice se vor desfășura în cadrul laboratoarelor Facultății de Cibernetică și Informatică Economică, unde, în urma parteneriatului academic dintre ASE și SAS România, studenții au la dispoziție licențe gratuite și documentație.

Tendintele actuale din industrie: Big Data, mobilitate, Social Media au o aplicabilitate tot mai largă, de la telecomunicații la adminsitrația publică și generează noi locuri de muncă. La nivel european, studiile arată că avem nevoie de peste 200.000 de analiști de date, ceea ce înseamnă oportunități majore de angajare. Programul pe care îl începem astăzi în cadrul ASE va permite studenților să înțelează și să aplice conceptele de business analytics în scenarii reale din economie și să-și dezvolte o carieră de viitor, ” a declarat Marco Icardi, director regional SAS South East Europe, prezent la deschiderea cursurilor.

Cele 22 de ședințe se vor derula în perioada martie-mai, iar la final, în urma unui concurs cei mai buni dintre studenți vor primi premii și oferte de angajare din partea Crystal System, parter SAS  în Romania. Pentru cei 350 de studenți inscriși întelegerea și utilizarea tehnologiilor de business analytics poate fi o alegere bună pentru viitor, din punct de vedere economic, succes în cariera și deschidere internationala.  Colaborarea dintre SAS, Crystal System și Academia de Studii Economice permite apariția unei categorii de specialiști capabili să exploateze datele și puterea business analytics în companiile și organizațiile publice românești. Aceasta sesiune de cursuri reprezintă doar o etapă a parteneriatului academic existent între SAS și ASE, început în anul 2000 și care acoperă mai multe direcții tematice.