Cartuşele originale de toner Xerox au o productivitate sporită şi asigură documente şi imagini tipărite la o calitate superioară şi rezistente în timp, arată un studiu efectuat de laboratorul global independent de testare a echipamentelor office, Buyers Laboratory (BLI).

Performanţa cartuşelor originale de toner Xerox pentru echipamentul alb-negru Phaser 3250 şi pentru imprimanta color Phaser 6010 au fost testate de BLI alături de consumabilele de la Ninestar.

Pentru testarea consumabilelor Xerox şi Ninestar, pe imprimanta alb-negru Phaser 3250, s-au folosit nouă seturi de cartuşe de la fiecare brand pe trei imprimante, pentru fiecare dintre aceste branduri (trei seturi per imprimantă), în concordanţă cu standardele ISO/IEC 19798.

Cartuşele Xerox şi Ninestar au fost testate în funcţie de patru aspecte: randament – numărul de pagini tipărite per cartuş, siguranţă – identificarea defecţiunilor tehnice/operaţionale, scurgeri de toner, defecte out-of-box (un cartuş care nu a fost operabil după instalare sau a tipărit 20 sau mai puţine pagini), calitatea imaginii – text, nuanţe, linii şi zone solide – şi rezistenţa în timp a calităţii imaginii. În urma testării, cartuşele originale de toner Xerox s-au dovedit superioare celor de la Ninestar, nu au avut niciun defect semnificativ în privinţa celor patru aspecte de mai sus, în timp ce cartuşele Ninestar au înregistrat numeroase defecte.

Cartuşele originale Xerox pentru Phaser 3250 au tipărit, în medie, mai multe pagini, comparativ cu cele de la Ninestar, toate depăşind randamentul estimat de 5000 de pagini per cartuş. Unul dintre cartuşele Ninestar a tipărit doar 460 de pagini, testarea întrerupându-se din cauza unui defect privind calitatea imaginii (pete repetate în partea stângă a paginii, indicând un cilindru defect). În medie, randamentul cartuşelor Xerox a fost cu 574 pagini mai mare decât cel înregistrat de consumabilele Ninestar, iar cel al cartuşelor Ninestar s-a situat sub randamentul estimat cu până la 215 pagini. De asemenea, randamentul ISO 90% LCB (care calculează variaţiile de randamente pentru cele nouă cartuşe) a fost în favoarea cartuşelor Xerox, cu 1.552 pagini peste cel înregistrat de Ninestar.

Şi la categoria privind siguranţa, cartuşele de toner Xerox au avut rezultate bune – niciun cartuş Xerox nu a înregistrat defecte, în timp ce unul dintre cartuşele Ninestar a tipărit doar 460 de pagini.

Calitatea imaginii oferită de consumabilele Xerox a fost superioară celor de la Ninestar. În medie, cartuşele Xerox au asigurat texte fără nicio întrerupere,  mai negre şi mai clare decât cele de la Ninestar, curbele/serifurile fiind mai netede; liniile au avut grosimi constante şi cercurile au fost complet formate, tonurile de gri au fost diferite de la un nivel la celălalt, fără nicio dungă, iar zonele solide au avut o acoperire mai bună decât cartuşele de la Ninestar.

Cartuşele de toner Xerox au obţinut rezultate mai bune decât cele de la Ninestar şi în ceea ce priveşte densitatea culorii. Paginile tipărite cu cartuşele Xerox au avut un negru consistent şi clar, iar acoperirea totală privind densitatea fiind de 1,41 pentru Xerox, comparativ cu 1,34 înregistrată de Ninestar, având o variaţie de 1,37 – 1,45 pentru Xerox şi 1,28 – 1,40 pentru Ninestar.

Testarea cartuşelor orginale Xerox vs. Ninestar pe imprimanta color Xerox Phaser 6010

În cadrul acestei testări s-au folosit nouă seturi de cartuşe de toner black, cyan, magenta şi yellow de la fiecare brand. Toate cele nouă cartuşe Xerox de toner negru şi color au depăşit randamentul estimat, de 2000 de pagini alb-negru, respectiv 1000 de pagini color, cu excepţia celui cyan, care s-a situat uşor sub acest randament. Cinci dintre cartuşele Ninestar au avut rezultate sub randamentele aşteptate, trei dintre ele fiind defecte out-of-the-box. În plus, cartuşele Xerox, care nu au înregistrat nicio defecţiune, au obţinut rezultate foarte bune şi în ceea ce priveşte siguranţa.

De asemenea, la categoria privind calitatea imaginii, cartuşele Xerox au fost superioare celor de la Ninestar, mai ales la imprimarea graficelor color de business, a imaginilor color şi a zonelor solide. În timp ce imaginile color Xerox au fost în mod constant dinamice şi uniforme, cele tipărite cu consumabile Ninestar nu au fost – unele imagini fiind dinamice, iar altele decolorate/şterse, cu porţiuni de alb. De asemenea, imprimările cu cartuşe Ninestar au avut defecte şi în ceea ce priveşte petele, dungile şi golurile din zonele solide.

Cartuşele Xerox au avut rezultate foarte bune şi la capitolul privind densitatea culorii; cele de la Ninestar au tipărit un negru mai puţin intens, cu pete albe în zonele solide (pierderea acoperirii).

Unele pagini tipărite cu ajutorul cartuşelor Ninestar au înregistrat defecte de imprimare, din cauza acumulării excesive a sedimentelor de toner în rolele de transfer, în timp ce în rolele din imprimantele folosite pentru a testa cartuşele Xerox nu au acumulat toner şi nicio pagină tipărită cu cartuşe Xerox nu a prezentat defecte de imprimare.

Pentru întregul său portofoliu de tonere originale, cartuşe, kituri de mentenanţă, capse, developere, piese pentru tăvile de alimentare etc., Xerox a dezvoltat conceptul „made for each other”. Atunci când Xerox concepe o nouă imprimantă sau un nou multifuncţional, consumabilele sunt create simultan. Dezvoltarea concomitentă a tuturor pieselor garantează că acestea vor fi compatibile cu un anumit echipament – şi unele cu altele – din punct de vedere mecanic, electronic, fizic şi chimic.

Xerox mai deţine diverse tehnologii ultra-performante de imprimare, precum EA Toner, cerneala solidă şi sistemul de imprimare inkjet de mare viteză, bazat pe o cerneală fără apă. Tehnologia pe bază de cerneală solidă reduce cantitatea de deşeuri cu până la 90%, comparativ cu imprimantele laser color din aceeaşi clasă şi oferă posibilitatea printării color la costuri reduse, de alb-negru.  Sistemul de imprimare inkjet de mare viteză, bazat pe o cerneală fără apă, tipăreşte imagini de calitate superioară, ce pot fi imprimate pe hârtie low-cost, prin intermediul unei maşini de producţie pentru tiparul de volum mare. Xerox EA Toner produce particule individuale mai uniforme ca formă şi dimensiune decât tonerele tradiţionale. Acesta se topeşte la o temperatură mai scăzută decât tonerele obişnuite, oferind imagini la o calitate remarcabilă şi texte foarte clare, care surprind toate detaliile.