Xerox isi mentine pozitia de lider la nivel global privind serviciile de management al documentelor (Managed Print Services – MPS), conform ultimului raport al grupului de cercetare Quocirca. Clasamentul din 2015 marcheaza cel de-al saselea an in care Xerox este lider pe acest segment.

Xerox ajuta companiile sa isi optimizeze infrastructura de imprimare prin intermediul serviciilor de management al documentelor si simplifica procesele de business si de comunicare, rezultatul fiind cresterea veniturilor si reducerea costurilor. Datorita serviciilor de management al documentelor oferite de Xerox, companiile pot sa isi externalizeze procesele privind gestionarea documentelor si isi pot reduce costurile cu pana la 30%.

Raportul Quocirca, furnizor de analize asupra pietei globale de MPS, precizeaza ca “portofoliul de servicii de management al documentelor diversificat si matur” si abilitatea companiei de a-si imbunatati in permanenta oferta de servicii – care include imprimare la birou, imprimare pentru productie si servicii de procesare de business (BPS) – sunt factori care contribuie la pozitionarea Xerox ca lider in domeniu.

“Xerox are o prezenta solida pe piata serviciilor de management al documentelor – fapt demonstrat şi de pozitia de lider pentru al saselea an consecutiv,” spune Louella Fernandes, associate director Quocirca. “Pe langa portofoliul consistent privind MPS, strategia Xerox de a se repozitiona ca o companie de servicii ramane un diferentiator cheie in oferta sa. Printr-o abordare verticala a industriei, noua aliniere a Xerox la industrie va fi vitala pentru continuarea succesului sau pe acest segment. In prezent, compania se afla intr-o pozitie cheie pentru a capta şi mai mult din atentia publicului, in contextul in care companiile se orienteaza catre contracte de tip MPS concentrate pe procesele de business.

Raportul, care ofera o evaluare independenta a opt furnizori, ia in calcul si principalele motoare ale MPS. Pentru prima oara, preocuparea pentru securitate ocupa un rol central, iar trei sferturi (75%) dintre companii au declarat ca nevoia pentru solutii sigure de imprimare este un factor important sau foarte important in alegerea unui serviciu de management al documentelor.

In plus, peste sapte din zece (72%) dintre respondenti au declarat ca deja folosesc procese de lucru care nu implica hartia si considera ca serviciile de management al documentelor au un rol important in tranzitia de la hartie la digital.

“Gestionarea si securizarea eficienta a informatiilor – pe suport de hartie sau in format digital – constituie un efort considerabil in orice companie,” a declarat Joseph Hanania, senior vice president, Global Document Outsourcing Business Group, Xerox. “Ultima evaluare a segmentului de MPS efectuata de Quocirca arata ca organizatiile incep sa recunoasca importanta acestui proces si demonstreaza abilitatea noastra de a securiza si integra documente intr-un mediu de imprimare preexistent, prin folosirea instrumentelor Xerox de autentificare, supraveghere si raportare a procesului de imprimare.

Optimizarile noastre ajuta companiile de toate marimile sa preia controlul asupra informatiilor si sa-şi gestioneze productivitatea si securitatea, ceea ce le permite sa se concentreze pe ceea ce conteaza cel mai mult pentru afacerea lor.”

Piata managementului de documente este estimata la aproximativ 100 de miliarde de dolari si include sisteme, software, solutii si servicii pe care clientii Xerox s-au bazat ani de zile pentru a-şi administra afacerile si a scadea costurile.