Xerox a înregistrat 1.215 de brevete în Statele Unite în 2012, compania fiind clasată în topul inovatorilor la nivel mondial datorită capacității sale de a găsi noi modalități de simplificare și eficientizare a activității.
Realizările din 2012 includ brevetele obţinute de Xerox şi de subsidiarele sale deținute integral, inclusiv Palo Alto Research Center (PARC). Joint venture-ul Xerox din Japonia, Fuji Xerox Co. Ltd., a primit 686 de brevete din SUA în 2012. Alături de compania din Japonia, Xerox a obținut 1.900 de brevete în Statele Unite, rezultatul acesta plasând Xerox în topul IFI Patent Intelligence 2012. Astfel, compania a înregistrat cu 300 de brevete mai mult decât în 2011 – o creștere cu peste 17%.

“Brevetele sunt o dovadă importantă a investiției continue în inovație, dar mai importanți sunt oamenii din spatele acestor brevete, care transformă aceste invenții in soluții eficiente pentru clienţii noștri”, spune Sophie Vandebroek, Chief technology officer și Președinte al Xerox Innovation Group. “Ne folosim de creativitatea și orientarea către client a oamenilor de știință și a inginerilor noştri, pentru a pune în practică inovaţiile, într-un mod care nu numai că îmbunătăţeşte tehnologia noastră privind documentele, dar și simplifică procese de business complexe prin diversele servicii Xerox, în industrii cum ar fi sănătateafinanțelerelațiile cu clienții și transportul.”

U.S. Patent 8.234.237 descrie un sistem de management al fluxului de lucru care semnalează când lipsesc date din documentele scanate și reintroduce documentul în fluxul de lucru când datele lipsă sunt furnizate. U.S. Patent 8.195.474 prezintă un sistem care scanează bazele de date ale unui număr mare de servere de printare, pentru a crea profilul cerințelor clienților, generând o listă a celor mai folositoare portaluri de marketing pentru contul/clientul respectiv. U.S. Patent 8.192.469 prezintă elementele de software pe care rulează dispozitivul PocketPEOTM, prin care se emit amenzi de parcare.

Cercetătorii Xerox au depus peste 60.000 de brevete în întreaga lume, începând din 1930. Compania a recunoscut recent 12 oameni de știință care au atins recorduri personale privind brevetele, fiind implicaţi în obţinerea a peste 1.550 de brevete în ultimii ani. În plus față de Medalia Națională pentru Tehnologie, cea mai înaltă distincţie acordată de președintele Statelor Unite, Xerox a primit și o serie de premii pentru inovaţie, inclusiv nominalizarea de către Thomson Reuters 2012 în lista Celor mai inovatoare 100 de companii din lume.

Împreună, Xerox și Fuji Xerox investesc aproximativ 1,5 miliarde dolari anual în cercetare, dezvoltareși inginerie.