Pe parcursul anului 2012, soluţiile de securitate Kaspersky Lab pentru companii şi pentru utilizatorii finali au participat la peste 70 de teste şi studii diferite, organizate de laboratoare independente de cercetare.

Pe lângă analiza componentei antivirus, experţii independenţi au acordat o atenţie deosebită varietăţii de tehnologii incluse în produsele Kaspersky Lab, inclusiv a celor mai recente inovaţii: Automatic Exploit Prevention, Safe Money şi Whitelisting. Rezultatele au fost cu adevărat excepţionale: soluţiile de securitate ale companiei au fost clasate pe primul loc în topuri în 30 dintre teste, obţinând premii prestigioase din partea experţilor în alte 19 cazuri. Aceste rezultate evidenţiază calitatea soluţiilor de securitate Kaspersky Lab şi reacţiile rapide ale companiei în lupta împotriva celor mai complexe ameninţări IT cu care se confruntă utilizatorii.

Pe tot parcursul anului, produsele Kaspersky Lab pentru utilizatoriindividuali au luat parte la peste 50 de teste independente, în timp ce soluţiile pentru companii au participat la mai mult de 20 de studii.

Soluţiile de securitate pentru companii au fost poziţionate în fruntea clasamentelor în două treimi din testele comparative, iar produsele pentru utilizatorii finali au fost clasate pe primul loc în aproape jumătate din numărul total de teste. În total, produsele companiei s-au clasat pe primele locuri de 30 de ori în cadrul testelor independente.

În 2012, Kaspersky Lab a primit 19 premii de la mai multe laboratoare de testare respectate din lume.

Pe lângă rezultatele foarte bune din cadrul varietăţii de teste de detectare a fişierelor malware, tehnologiile exclusive Kaspersky Lab, precum Automatic Exploit Prevention (protecţie 100% împotriva lansării de coduri dăunătoare în cadrul fişierelor de date), Safe Money (protecţie 100% pentru plăţile online) şi Whitelisting (o bază de date avansată a programelor sigure), au avut performanţe impresionante.

Kaspersky Lab recunoaşte şi respectă specialiştii şi cunoştinţele vaste ale acestora cu privire la ameninţările moderne, pe care le utilizează pentru a desfăşura teste obiective. Există câteva laboratoare în ale căror rezultate de cercetare compania are încredere în mod special:

  • AV-test.org
  • AV-Comparatives.org
  • Virus Bulletin
  • MatouSec
  • Dennis Technology Labs
  • MRG Effitas

„Căutăm întotdeauna să participăm la testele independente organizate de laboratoare reputate şi să le luăm rezultatele foarte în serios,” a declarat Nikolay Grebennikov, Chief Technology Officer la Kaspersky Lab. „Acest lucru ne dă ocazia să înţelegem mai bine punctele forte şi punctele slabe ale produselor noastre şi să le îmbunătăţim pe viitor. De asemenea, aceste teste fac posibilă evoluţia întregii industrii de testare prin dezvoltarea unor metodologii pentru testarea tehnologiilor non-malware exclusive. Numeroasele premii şi recunoaşteri le dovedesc clienţilor noştri din companii şi utilizatorilor finali că au făcut alegerea potrivită când au instalat soluţiile de securitate Kaspersky Lab pe computerele lor”, a explicat Grebennikov.