VONINO, unul dintre cei mai noi jucători de pe piața tabletelor și smartphone-urilor din România, anunță că în anul 2014 a vândut un număr record de tablete: 150.000 de unități în țară. Aceste dispozitive au ajutat compania să ajungă pe piața locală la o cifră de afaceri de aproximativ 14 milioane de euro.

VONINO a ajuns la o cotă de piață de 14-15% în zona de tablete, crescând cu aproximativ 10% față de anul 2013. Cea mai populară gamă pe care românii au ales-o este Onyx de 7 inci și care dispune de conectivitate 3G: VONINO Onyx Z și VONINO Onyx QS. A fost urmată de modele de 8 inci din gama Sirius, dotată cu conectivitate 3G, și de gama entry-level Otis cu WiFi: VONINO Otis S, Otis HD și Otis QS.

„Dacă în 2014 ne-am concentrat pe o creștere foarte bună în zona de tablete, deși am lansat și câteva modele de telefoane inteligente, pentru 2015 țintim o dezvoltare pe toată gama de produse. Astfel, avem ca obiective principale păstrarea poziției de top pe piața de tablete și creșterea agresivă pe segmentul smartphone-urilor”, a declarat Dragoș Vasile, Director Executiv VONINO.

„Vom realiza aceste țeluri prin lansarea mai multor modele pe toate palierele de preț, în prima jumătate a anului, pentru care suntem încrezători că vor avea priză la public. De asemenea, vom aduce în România tablete și telefoane compatibile 4G/LTE“, a completat Dragoș Vasile.

Succesul VONINO pe plan local este completat de un calendar plin pentru companie în 2015 în ceea ce privește prezența la târgurile de tehnologie ale Europei și ale lumii. Astfel, anul a început cu deplasarea VONINO la Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas. Pe agendă mai figurează Mobile World Congress (MWC), Sviaz, Cebit, IFA, Gitex, Eno@home, Distree și BITS.