PRAS Consulting a susținut reformele din domeniul medical din România, încheind pe parcursul anului 2014 un parteneriat pentru distribuția cititoarelor de carduri Gemalto și sprijinind procesului de certificareal acestora de către CNAS (Casa Națională de Asigurări de Sănătate). Gemalto este unul dintre liderii pieței globale de astfel de echipamente, compania fiind recunoscută pentru calitatea produselor sale.

Paul Roman, Director General al PRASConsulting, a declarat: “În cei peste 12 ani de activitate, compania noastră s-a impus printr-un nivel ridicat de calitate a serviciilor oferite. Pentru a oferi soluții și servicii de calitate este foarte important ca fiecare componentă hardware și software să fie testată și să ofere un grad ridicat de disponibilitate și să răspundă nevoilor clienților. Așa am ales și soluțiile și cititoarele de carduri Gemalto, soluții pe care le-am testat deja în diverse implementări pentru mediul privat. Extinderea în domeniul medical este o continuare a colaborării noastre cu Gemalto.

 

 

Între cele 17 modele agreate de CNAS, au fost incluse și trei modele Gemalto. Toate modelele oferă un set de funcționalități standard și avansate pentru medicii de familie, fiind compatibile cu aplicațiile specifice din domeniu. Un alt aspect important, în ceea ce privește echipamentele Gemalto este simplitatea instalării și utilizării acestora. Lista modelelor Gemalto certificate de CNAS include: Gemalto USB SmartCard reader, PSB 120110A și  PC USB TR (s-a numit anterior IDBridge CT30). ” precizeazăAndrei Suciu, Director de Vânzări, PRAS Consulting.

Lista  completă a cititoarelor de carduri testate și validate de CNAS este disponibilă pe site-ul instituției.

 

Gemalto a înregistrat în 2013 o cifră de afaceri de 2,4 miliarde EUR, compania oferind o gamă completă de soluții din categoria identity & access pentru diverse domenii (financiar-bancar, guvernamental, sănătate, e-guvernare etc.). Gemalto are mai multe referințe în zona cardurilor de sănătate, printre țările care au apelat la soluțiile companiei se numără: Franța, Germania, Finlanda, Slovenia și Mexic.