Veracomp a semnat recent acordul prin care devine distribuitor autorizat WhiteHat in Romania incepand cu iunie 2015. Recentul acord de distributie va permite distribuitorului de solutii IT sa isi completeze portofoliul de solutii specializate de securitate a infrastructurii IT.

WhiteHat Security este furnizor de tip pe nisa solutiilor de securitate web, plasat de catre Gartner in cadranul liderilor pe segmentul solutiilor de testare a aplicatiilor de securitate. Printr-o combinatie de produse cheie si parteneriate strategice cu furnizori lideri de solutii de securitate IT precum F5, EMC/RSA, Imperva si Atlassian (JIRA), WhiteHat Security ofera o securitate a aplicatiilor web la o scara si cu o precizie neegalate pana acum in industrie.  Producatorul are solutiile deja implementate in cele mai importante banci, companii de solutii financiare, dar si in cadrul marilor retaileri online din intreaga lume.

 

Nevoia pentru securitatea infrastructurii si a comunicatiilor este satisfacuta in momentul de fata pe piata locala cu ajutorul solutiilor oferite de o multitudine de vendori.  Multi analisti sau experti in securitatea informatiei uita insa ca o infrastructura protejata eficient ramane totusi vulnerabila atacurilor care exploateaza vulnerabilitatile aplicatiilor. Chiar si solutiile consacrate de scanare a vulnerabilitatilor nu sunt eficiente in proportie de 100% datorita modificarilor prin care implementarile initiale ale aplicatiilor trec pentru a face fata cerintelor de business. In marea majoritate a cazurilor, aplicatiile sunt dinamice si in continua schimbare.

 Eficienta maxima se poate atinge doar printr-o solutie care are potentialul de a verifica vulnerabilitatile aplicatiilor chiar in momentul in care acestea sunt concepute – prin analiza si verificarea codului sursa – urmata apoi de scanarea in mod continuu a aplicatiilor in momentul in care acestea sunt implementate in mediul real.

 Solutiile oferite de catre Whitehat Security sunt rezultatul experientei a 14 ani in testarea vulnerabilitatilor aplicatiilor si sunt incadrate atat  de catre Gartner cat si de  Forrester in categoria liderilor in domeniul testarii securitatii aplicatiilor, iar portofoliul impresionant de clienti reprezinta un atu in plus. Parteneriatul Whitehat Security – Veracomp completeaza astfel solutiile complexe de protectie a aplicatiilor si infrastructurii critice si ofera posibilitatea integrarii native cu solutii oferite de vendori ca F5 si RSA,” afirma Sergiu Banyai, Brand Manager WhiteHat Security, Veracomp.

In prezent, pe segmentul echipamentelor si aplicatiilor de securitate, Veracomp are deja in portofoliu solutii de la producatori precum F5 si RSA. Solutiile WhiteHat Security vin ca un layer suplimentar, cuprinzand tehnici de testare de securitate statice, dinamice sau interactive pentru aplicatii web, care sunt deja implementate si operationale in infrastructura IT a clientului.

Andrew Lawton, VP EMEA, WhiteHat Security, declara: “Veracomp este unul dintre cei mai mari distribuitori de solutii din Europa centrala si de est; ca atare, asocierea cu Veracomp in Romania a fost cat se poate de naturala. Au expertiza in zona de solutii, au resurse tehnice si se implica real in constructia si buna derulare a proiectelor de solutii – toate traducandu-se in avantaje pentru o categoria de solutii de nisa pe care le producem si comercializam, solutii care – cu siguranta, vor inregistra o cerere crescanda in urmatorii ani. Parteneriatul nostru cu Veracomp in Romania are – in opinia noastra – un rol important in extinderea brandului nostru si avem incredre ca atat in 2015, dar si in anii ce vor urma parteneriatul va conduce la o crestere semnificativa a prezentei noastre pe piata est-europeana.”

Solutiile WhiteHat au capacitatea de a realiza verificarea si testarea aplicatiilor de securitate pentru cei mai importanti furnizori de astfel de solutii, la nivel mondial. Din portofoliul Veracomp, F5 si RSA sunt astfel de exemple. WhiteHat efectueaza peste 400.000 de evaluari concurente in fiecare luna pentru mai mult de 30.000 de site-uri web in unele dintre cele mai bine reglementate industrii, de la companii mici si mijlocii pana  la 500 de banci la nivel global, servicii financiare, tehnologie, si retailieri.