Studiu Canalys: pentru al doilea an consecutiv, Trend Micro este lider global în securitatea pentru companii mic

Piața de content security urmează să atingă valoarea de 2,5 miliarde de dolari până la finalul acestui an, în creștere cu 10,4% în 2012 față de 2011.

Cel mai recent studiu realizat de compania de cercetare Canalys în domeniul securității IT arată că Trend Micro își menține poziția numărul unu în topul furnizorilor de soluții de tip content security pentru companiile de dimensiuni mici, prin intermediul soluțiilor sale Trend Micro™ Worry-Free™ Business Security.

“Dorim să mulțumim clienților noștri pentru încrederea pe care o au, an de an, în capacitatea Trend Micro de a le proteja cel mai bine afacerile la expunerea în mediul online. Dorim să mulțumim, de asemenea, tuturor partenerilor noștri din întreaga lume pentru sprijinul pe care îl acordă necontenit Trend Micro pentru a rămâne în continuare liderul pieței de content security”, spune Magi Diego, SMB marketing director la Trend Micro.  “Potrivit studiului Canalys, tot mai multe companii mici și parteneri de distribuție au încredere în Trend Micro în ceea ce privește asigurarea securității în mediul online și pentru acest lucru trebuie să mulțumim distribuitorilor noștri”, completează oficialul.

Studiul efectuat de Canalys subliniază tendințele pieței de content security în segmentul companiilor mici. Potrivit acestuia, în 2012, firmele de mai mici dimensiuni (cu până la 100 de angajați) au contribuit cu 28,4% din  totalul investițiilor în content security, piață care s-a ridicat în 2012 la 2,3 miliarde de dolari. Potrivit studiului, aceasta reprexintă o creștere cu 5,4% față de 2011.  Canalys estimează că piața va crește cu o rată anuală medie de 7,4% între 2012 și 2016. Potrivit aceluiași studiu, piața urmează să atingă valoarea de 2,5 miliarde de dolari până la finalul acestui an, în creștere cu 10,4% în 2012 față de 2011.

În paralel, studiul arată că multe companii de mici dimensiuni se confruntă cu provocări tot mai mari pe partea de securitate IT, mai ales de când tendința angajaților de a-și aduce la serviciu propriile dispozitive mobile se manifestă tot mai frecvent. Totodată, utilizarea rețelelor  sociale și adoptarea serviciilor și tehnologiilor cloud continuă să crească. Proprietarii de companii au devenit totodată tot mai conștienți de faptul că au nevoie de protecție extinsă pentru afacerilor lor, care să acopere multiple echipamente inclusiv mobile.

Într-un sondaj recent efectuat de Trend Micro pe LinkedIn, 62% dintre companiile de mici dimensiuni au raportat că sunt îngrijorate referitor la prezența datelor comapniei pe telefoanele mobile și tabletele angajaților. În același timp, Trend Micro a descoperit că numai 20% dintre dispozitivele cu sistem de operare Android au aplicații de securitate instalate¹.  Mai mult, numărul cazurilor ajunse în justiție în care IMM-urile au raportat pierderi de sute de mii de dolari în urma unor furturi cibernetice a crescut. Conform estimărilor, infractorii cibernetici au furat din conturile IMM-urilor americane și europene un miliard de dolari într-un singur an².

“Am înregistrat o cerere mai mare pentru soluții de securitate în ultimul an. Totuși, în același timp, multe companii mai au încă unele constrângeri bugetare din cauza condițiilor macroeconomice. Furnizorii de soluții precum Trend Micro le oferă soluții adaptate nevoilor și bugetelor lor, cu funcționalități sporite și la prețuri competitive”, spune Nushin Vaiani, analist la Canalys.

Trend Micro își propune să soluționeze problemele de securitate ale acestor companii cu ajutorul Trend Micro Worry-Free Business Security – soluții ușor de utilizat și de bugetat, special gândite pentru companiile mici. Aceste produse oferă securitate la cel mai înalt grad cu management facil și cu cerințe reduse în ce privește resursele pe care trebuie să le aloce compania, permițând companiilor să se focalizeze pe derularea activităților de zi cu zi, în loc să aloce mult timp și efort pentru secuirtate.

Soluțiile din suita Trend Micro Worry-Free Business Security sunt:

  • Inteligente – oprind proactiv amenințările înainte ca acestea să ajungă în rețeaua companiei.
  • Simple – nu este necesară experiența în IT pentru a le utiliza, companiile putând să se concenteze pe business și nu pe alocarea de resurse suplimentare pentru asigurarea securității.
  • Potrivite perfect pentru nevoile și specificul activității companiilor mici, oferind atât varianta on-premises cât și în cloud.

Companiile de dimensiuni mici pot alege între Trend Micro Worry-Free™ Business Security Standard, Worry-Free™ Business Security Advanced și Worry-Free™ Business Security Services  pentru a se proteja de viruși, amenințări online, hackeri și alți infractori cibernetici, furt de date, link-uri periculoase și spam.  Produsele Trend Micro dedicate companiilor mici au la bază infrastructura Trend Micro™ Smart Protection Network, bazată pe tehnologii cloud, care colectează informații și identifică amenințările informatice foarte rapid și cu mare acuratețe de peste tot din lume, furnizând protecție instantanee acolo unde este nevoie.

Notă: Canalys definește piața de content security ca incluzând următoarele categorii de produse: anti-malware, DLP, înscriptare, securitatea mesajelor și securitate în fața amenințărilor web.  

¹ http://about-threats.trendmicro.com/smb-primers/bring-your-own-device-trend-or-threat/#/4/

² http://www.trendmicro.com/cloud-content/us/pdfs/security-intelligence/white-papers/sb_5-reasons-why-small-business-lose-critical-data.pdf