Accesul la e-mail și la calendarul de întâlniri sau task-uri sunt cele mai folosite funcționalități pe telefonul mobil, de către oamenii de afaceri. Echipa ThePhoneGeeks prezintă ce alte capabilități ar trebui să aibă un telefon pentru business, dar și cele mai potrivite 5 modele pentru oamenii de afaceri.

„În primul rând, utilizatorul trebuie să se asigure că procesorul dispozitivului este cel puțin dual-core, cu o frecvență mai mare de 1.5 Ghz, fapt ce asigură rularea mai multor aplicații concomitent, fără a încetini sistemul”, a spus Alexandra Gună – ThePhoneGeeks.

În ceea ce privește dimensiunea ecranului, acesta ar trebui să fie suficient de mare pentru a putea vizualiza porțiuni mari de text, și având în vedere că dispozitivul este utilizat intens pentru trimiterea de e-mailuri și navigarea pe Internet, este absolut necesar ca printre caracteristicile tehnice ale unui telefon pentru business să se numere o conexiune rapidă de date, precum 3G, 4G și Wi-Fi b/g/n.

Cele mai solicitate caracteristici la telefoanele dedicate oamenilor de business

„Un aspect important de luat în considerare în momentul alegerii unui telefon pentru business este instalarea unor aplicații de securitate, precum Orange Antivirus, BitDefender sau AVG Mobile Security, care să blocheze accesul neautorizat la contul de e-mail sau la agenda telefonică”, a completat Cosmin Șeclăman – ThePhoneGeeks.

În ceea ce privește modelele BlackBerry, precum BlackBerry Q10, cu tastatură QWERTY fizică, acestea sunt selectate în special pentru facilitarea unei scrieri rapide a e-mail-urilor sau mesajelor, dar și integrării hardware-software, care face ca telefoanele să fie fluente în accesarea mai multor conturi de e-mail, previzualizarea și atașarea imaginilor sau editarea documentelor.

„Brand-ul Samsung este, de asemenea, foarte apreciat în România, datorită gamei variate de modele de care dispune. Compania a lansat în primăvara anului 2013 vârful de lance, Galaxy S4, care a adus inovații precum Air Gesture, prin intermediul căruia utilizatorul poate interacționa cu telefonul fără să îi atingă ecranul”, a mai spus Alexandra Gună – ThePhoneGeeks.

Deși telefoanele produse de Apple au fost de la bun început destinate publicului larg, acestea au fost adoptate de mulți oameni de afaceri, datorită clientului de e-mail foarte competent, precum și securității sporite și ușurinței în utilizare. Astfel, modelul iPhone 5s a devenit unul dintre cele mai recomandate telefoane pentru business.

La vremuri noi, telefoane noi

Cele mai așteptate modele de telefoane pentru business au fost Nexus 5 și HTC One Max, în special datorită capacității procesorului, respectiv a dimensiunii ecranului. De menționat este și faptul că Nexus 5 vine cu cea mai recentă versiune a sistemului de operare, Android 4.4 KitKat.

„Pe lângă noile modele, oamenii de afaceri au de ales dintr-o gamă largă de telefoane pentru business, la prețuri variate. Din oferta EuroGsm menționez BlackBerry Q10, care este foarte bine optimizat, se bucură de beneficiile BB OS 10 și se vinde la prețul de 2.199,90 lei, precum și iPhone 5s, disponibil la prețul de 3.499 lei, fără abonament”, a încheiat Radu Boancă – ThePhoneGeeks.