210% creștere în următorii 4 ani

Un nou studiu realizat de Juniper Research a constatat că smartphone-urile compatibile 5G vor reprezenta peste 50% din veniturile din vânzări de smartphone-uri până în 2025, crescând până la 337 miliarde dolari de la 108 miliarde dolari în 2021. Acest lucru determină furnizorii de telefoane mobile să se asigure că hardware-ul maximizează beneficiile viitoarelor soluții de cloud computing mobil. Serviciile de cloud mobil permit furnizorilor de servicii să transfere sarcini intensive în cloud, eliberând resurse pe dispozitiv pentru rularea proceselor esențiale ale acestuia.

Noua cercetare, 5G Smartphones: Trends, Regional Analysis & Market Forecasts 2021-2026, preconizează că furnizorii de telefoane mobile de succes vor include module radio capabile să proceseze lățimi de bandă mari și latență ultra-scăzută pentru a se asigura că utilizatorii telefoanelor mobile pot utiliza serviciile de cloud computing eficient, în timp ce prețul rămâne competitiv.

Pentru mai multe informații, descărcați whitepaper-ul gratuit How 5G Smartphones Will Supercharge the Handset Market

Telefoane cu sistem de operare Android pentru a domina în regiunile emergente

Raportul anticipează că creșterea disponibilității smartphone-urilor 5G ieftine este crucială pentru propagarea adoptării telefoanelor 5G pe piețele emergente. Acesta prezice că până în 2025, prețurile globale ale smartphone-urilor Android vor fi cu 65% mai mici decât prețurile globale ale smartphone-urilor iOS. De asemenea, subliniază faptul că acest cost mediu mai scăzut al dispozitivelor Android va conduce la dominarea piețelor de telefoane mobile 5G în regiuni precum America Latină.

În schimb, cercetarea se așteaptă ca popularitatea durabilă a dispozitivelor iOS pe piețele dezvoltate să atribuie 40% din veniturile globale de smartphone-uri 5G Americii de Nord și Europei până în 2025.

„Dreptul la reparare” va avea impact asupra livrărilor

Raportul avertizează că veniturile pe termen lung din livrările de smartphone-uri 5G vor fi limitate de legislația iminentă privind „dreptul la reparare” în America de Nord și Europa, întrucât mai mulți utilizatori de telefoane aleg să repare modele mai vechi decât să facă upgrade la dispozitive de generație mai nouă. Autorul cercetării, Adam Wears, a explicat: „Efectul acestor legi nu va fi resimțit inițial, deoarece consumatorii adoptă smartphone-uri 5G pentru a utiliza viteza ridicată și latența redusă a rețelelor 5G. Furnizorii de hardware trebuie să profite de această ocazie pentru a dezvolta noi capacități de dispozitive pentru a încuraja consumatorii să continue actualizarea regulată și să evite renunțarea la concurenți.”

Sursa: Juniper Research