Luxoft, unul din furnizorii de  top de servicii de dezvoltare software, şi Spirent Communications, lider în servicii de testare de reţele, dispozitive şi soluţii, au anunţat lansarea primei soluţii deschise şi extensibile de testare a conformităţii cu OpenFlow. Soluţia comună facilitează automatizarea testării de produs şi de regresie pentru produse OpenFlow.

Soluţia a fost dezvoltată din partea Luxoft de către echipa din România, condusă de Bogdan Popescu.

„Industria începe să adopte cu adevărat SDN, iar OpenFlow 1.3 este una dintre tehnologiile cheie pentru multe aplicaţii. Totuşi, implementarea acestei noi specificaţii presupune o complexitate mai ridicată şi am identificat nevoia unui mediu de testare mai robust, susţinut profesional, adresat în mod specific dezvoltatorilor OpenFlow şi SDN,” a declarat Vasiliy Suvorov, Vicepreşedinte, Technology Strategy, Luxoft. „Suntem foarte încântaţi de această oportunitate de lansare pe piaţă împreună cu Spirent şi dorim să continuăm să valorificăm punctele forte ale ambelor companii pentru a contribui la aducerea pe piaţă a dispozitivelor şi sistemelor OpenFlow şi SDN.”

„Combinând testarea automatizată folosind iTest cu testarea de conformitate OpenFlow 1.3 asigurată de Luxoft Twister, putem să venim în întâmpinarea planurilor de design şi dezvoltare ale clienţilor furnizorilor OpenFlow şi SDN,” a declarat Angus Robertson, Senior Director of Marketing, Networks & Applications Group, Spirent Communications. „Spirent ia din nou iniţiativa pentru a ajuta clienţii să înţeleagă setul complex de factori din lanţul tehnologiei virtuale care pot afecta scalabilitatea şi performanţa.”

Suita de soluţii vine în întâmpinarea nevoilor companiilor care se pregătesc pentru certificarea ONF şi echipelor de ingineri software care caută modalităţi de a îmbunătăţi eficienţa în dezvoltarea de software OpenFlow. Include următoarele componente:

  • Testarea de conformitate OpenFlow 1.3 şi 1.4 – Spirent iTest OpenFlow Compliance Test Solution Pack, bazată pe software Luxoft, include peste 400 de scenarii de testare cu suport pentru cele mai noi specificaţii OpenFlow 1.3 şi 1.4. Soluţia combină interfaţa grafică uşor de utilizat şi instrumentele de dezvoltare de scenarii de testare ale Spirent iTest cu soluţia Luxoft pentru executarea distribuită şi paralelă a testelor comprehensive de conformitate cu OpenFlow 1.3 şi 1.4.
  • Pregătirea pentru Certificarea de conformitate OpenFlow – Spirent iTest-OFTest Solution Pack răspunde nevoilor utilizatorilor care se pregătesc pentru obţinerea Certificării de conformitate ONF prin automatizarea instalării, configurării şi execuţiei OFTest, instrumentul de testare open source utilizat de ONF pentru testare în vederea certificării OpenFlow.
  • Automatizarea testării de produs şi de regresie pentru OpenFlow – Spirent iTest permite inginerilor software şi testerilor experimentaţi să construiască sau să extindă cu uşurinţă scenarii de testare complet automatizate pentru a accelera replicarea, remedierea defectelor şi testarea de regresie.
  • Servicii profesionale şi practici de integrare continuă în ingineria software – Spirent şi Luxoft intră într-un parteneriat pentru a oferi servicii de consultanţă personalizate, la cerere, în domeniul asigurării calităţii şi conformităţii. Practicile de integrare continuă ale Luxoft integrează soluţia de testare OpenFlow cu mediile existente de testare şi asigurare a calităţii ale clienţilor.