Tintag, singurul dispozitiv reîncărcabil pentru localizarea de obiecte pierdute din lume, desfășoară, până la începutul lunii noiembrie, o campanie de crowdfunding pe Indiegogo, prin care și-a propus să strângă precomenzi de cel puțin 50.000 $.

În mai puțin de o lună, pe 3 octombrie, această sumă a fost deja atinsă. Tintag a stârnit interesul oamenilor în peste 50 de țări, începând cu Statele Unite, Marea Britanie, Canada și până în Japonia, Taiwan, Arabia Saudită și Noua Zeelandă. Și românii sprijină acest proiect, contribuțiile lor situându-se printre cele mai importante.

Imediat după încheierea campaniei de crowdfunding, până în luna aprilie a anului viitor, Tintag va livra dispozitivele tuturor susținătorilor de pe Indiegogo.

Recenziile dispozitivului, realizate de presa de profil de peste ocean, au confirmat calitățile Tintag. Conform celor de la Tuaw.com, „Tintag este mult mai bine finisat, din punct de vedere tehnic, decât unele dintre dispozitivele de localizare a obiectelor ce sunt vândute în prezent.” Concluzia lui Steven Sande, jurnalistul care a făcut această recenzie este: „Tintag este dispozitivul de localizare a obiectelor pe care îl așteptați.”

Și cei de la SlashGear au testat dispozitivul Tintag. Conform recenziei, este o versiune „beta, dar, cu toate acestea, mai bună decât restul” și „cel mai impresionant” dispozitiv de localizare de până acum.

Singurul dispozitiv reîncărcabil de acest fel, îmbunătățirile aduse antenei și serviciile complementare prin care utilizatorul este ajutat să își localizeze obiectele care ies din sfera de acțiune a dispozitivului, toate acestea fac din Tintag un produs unic. Spre deosebire de alte dispozitive, Tintag poate funcționa până la 4 luni după o singură reîncărcare. Nu necesită schimbarea bateriilor și nici înlocuirea dispozitivului. De asemenea, Tintag respectă și datele personale ale utilizatorilor săi, ce nu sunt necesare atunci când se creează un cont în aplicația mobilă.

Tintag se numără deja printre cele mai îndrăznețe inițiative tech din România. Dispozitivul de localizare a obiectelor pierdute se ridică la nivelul celor mai reușite produse de acest gen, având, în plus, câteva caracteristici care îl diferențiază: reîncărcarea, performanța antenei Bluetooth, capacitatea dispozitivului de a comunica simultan cu mai multe telefoane sau semnalizarea led și audio combinate.