În mod tradițional, dezvoltarea unei aplicații de afaceri a însemnat o investiție în timp, energie, bani și mult stres. Timeqode, platforma de dezvoltare low-code are capacitățile pentru a construi orice tip de flux de lucru sau aplicație, fără limitări în ceea ce privește funcționalitățile, fără a vă solicita să scrieți nici o linie cod pe parcurs.

Modelul de date

Platforma permite crearea și operarea modelelor de date relaționale folosind un editor vizual fără a fi necesare cunoștințe despre tehnologiile de baze de date și backend. Se ocupă de crearea/actualizarea automată a bazei de date și acceptă diferite tipuri de relații, integritatea datelor referențiale, operațiuni în bloc, indexuri, valori implicite, funcții de actualizare/ștergere în cascadă și multe altele.

Modelul de date include tipuri de date comune, cum ar fi text, număr întreg/zecimal, oră / dată, boolean, identificator unic, dar poate include și câmpuri dinamice care sunt determinate pe baza formulelor.

Business Logic

Business Logic este definită în platformă folosind expresii simple cu aceeași sintaxă ca o formulă Excel. Motorul de expresie include un set mare de funcții de la cele simple, cum ar fi o declarație condiționată la cele complexe, cum ar fi obținerea unui element distinct dintr-o colecție bazată pe o condiție. Folosind expresii, utilizatorii au capacitatea de a crea formulare dinamice cu validări, de a construi fluxuri de lucru, de a importa/procesa/exporta date complexe. Motorul de expresie permite să se facă referire la date din modelul de date sau să se declare variabile locale. Acceptă funcționalități complexe, cum ar fi trimiterea expresiei (o expresie evaluează o altă expresie) sau chiar auto-sesizarea (evaluarea recursivă).

Interfață utilizator

Platforma permite crearea de forme bogate și antrenante. Motorul de formulare include controale standard, cum ar fi câmpurile de intrare, casetele de selectare, culegătorii de dată / oră, butoanele radio, butoanele de comutare, drop down-urile, încărcarea / descărcarea fișierelor, dar și controale avansate precum Hărți Google, diagrama Google, editorul de text îmbogățit, editorul Gantt.

Caracteristici avansate, cum ar fi repetoare, vizualizări imbricate, formulare modale sunt disponibile pentru a crea practic orice tip de interfață cu utilizatorul este necesară. Elementele formularelor pot fi controlate dinamic pentru a fi vizibile/invizibile, activate/dezactivate, obligatorii sau nu.

Raportare

Pe baza modelului de date definit, interogările inteligente pot fi create prin combinarea datelor în rapoarte semnificative. Acestea sunt apoi afișate ca date tabelare sau diagrame moderne în aplicația client și pot fi, de asemenea, exportate în formate populare, cum ar fi Excel și PDF.

Integrarea strânsă a Timeqode cu alte aplicații înseamnă că pot fi generate și rapoarte multi-sursă. Folosind modulul de service puteți genera rapoarte programate și le puteți trimite prin e-mail la o listă de distribuire sau le puteți încărca pe un server de fișiere.