Synology DiskStation DS1520+ este un NAS cu 5 bay-uri care acceptă HDD-uri și SSD-uri de până la 16 TB. Dacă nevoia de stocare crește, utilizatorii își pot extinde DS1520+ folosind unități de expansiune Synology, oferind utilizatorilor ocazia de a-și mări treptat capacitatea de stocare. Soluția este destinată în special pentru a fi utilizată de către birouri mici sau utilizatori casnici aflați în cautarea unei soluții flexibile și modulare de gestionare a datelor.

DS1520+ este evidențiat de două sloturi interne M.2 2280 NVMe SSD, astfel încât utilizatorii să poată utiliza tehnologia SSD Cache de la Synology, care va îmbunătăți semnificativ rata de I/O generală a sistemului și performanțele aplicațiilor. Soluția de la Synology crește, de asemenea, pe măsură ce nevoile de stocare cresc, permițând utilizatorilor să-și mărească capacitatea prin Synology DX517, ceea ce permite adăugarea a până la zece bay-uri suplimentare pentru o capacitate maximă de 240TB. Acest lucru face din DS1520+ o soluție de cloud personală ideală pentru cei cu o nevoie tot mai mare de date.

DS1520+ este propulsat de Intel Celeron J4125, un procesor 4-core 2,0 GHz ce poate urca până la 2,7 GHz, de până la 8 GB de RAM DDR4 non-ECC, de suportul pentru unități SATA de 2,5 sau 3,5 inchi, precum și de SSD-uri M.2 2280 NVMe pentru sloturile sale duale cache. Pentru rețea, are patru porturi LAN 1GbE cu suport pentru failover-ul rețelei și din datele furnizate de producător este preconizat să livreze rate de transfer de până la 451,28 MB/s de citire secvențială și 451,18 MB/s de scriere secvențială atunci când este activată Link Aggregation.

Unitatea DiskStation cu 5 bay-uri de la Synology oferă oferă, de asemenea, sincronizarea și partajarea fișierelor între birouri, ceea ce este foarte util pentru organizațiile cu birouri în locații distribuite care au nevoie de acces la aceleași seturi de fișiere. La fel ca toate soluțiile DiskStation, DS1520+ este susținut de Synology DSM, care include management multimedia, opțiuni de backup pentru hyper/desktop, replicare instantanee, stație de supraveghere și manager de mașină virtuală.

DS1520+ vine cu Synology Collaboration Suite, soluția de productivitate și partajare a fișierelor care stimulează colaborarea în echipă, valorificând în același timp avantajele cloudului privat pentru a controla complet datele și a preveni scurgerile de date – prin suport HTTPS, un firewall încorporat și IP-uri multiple și conturi multiple, mecanisme de autoblocare a intruziunii.

Synology Drive permite sincronizarea datelor și backup-ul prin portal web și aplicații desktop pe platformele Windows, macOS și Linux.

Intelliversioning salvează versiunile istorice în timp ce minimizează utilizarea spațiului de stocare și acceptă restaurarea datelor la cerere.

Synology Office include Documents, Spreadsheets și Slides. Mediul său de editare online permite mai multor utilizatori să editeze, să comenteze și să partajeze datele companiei simultan, fără a fi nevoie de plătit o taxă de licență suplimentară.

Synology MailPlus este un server de e-mail de încredere, accesibil printr-un client intuitiv bazat pe web, care ajută utilizatorii să gestioneze e-mailurile și să crească productivitatea. MailPlus acceptă implementarea în clustere de înaltă disponibilitate.

Synology Chat permite conversații instantanee și optimizează comunicarea echipei cu funcții puternice, inclusiv criptarea mesajelor, fixarea, redirecționarea, memento-urile și programarea.

Prin performanțele sale tehnice, modularitatea și flexibilitatea sa, dar și prin suita de aplicații care îl însoțesc, Synology DiskStation DS1520+ este o soluție completă pentru companiile mici și/sau utilizatorii individuali. Faptul că acest pachet este disponibil direct de pe raft și lasă generos spațiu de expansiune viitoare, ne determină să-i oferim distincția „Produsul Anului 2021” la categoria „Soluții de stocare pentru companii mici”.