SmartID Romania, specialistul in solutii pentru mobilitate enterprise lanseaza Toughshield R500+, un smartphone robust, dezvoltat pe sistem Android, care include o combinatie unica de functionalitati de tip consumer si tehnologii de ultima generatie  in mobilitatea enterprise: Push-to-Talk, NFC (Near Field Communication), posibilitate scanare coduri de bare 1D, 2D, senzori de proximitate si de lumina, buton de panica, etc.

“Construit conform standardelor de robustete IP67, Toughshield R500+ rezista la caderi repetate de la 1.2 m pe beton, apa (pana la 1 m), praf, socuri si vibratii, si conditii extreme: temperatura intre – 25 °C la + 85°C, presiune scazuta. Cu un design elegant si o greutate de numai 191.2 grame, cu un processor de 1.2 GHz, memorie interna de 4GB ROM, microSD de pana la 32GB, cu un ecran cu dimensiuni generoase, multi-touch, Gorilla Glass  3.77” WVGA si o baterie care rezista pana la 20h in conditii intensive (pana la 400 h in standby), Toughshield R500+ este dezvoltat special pentru a simplifica activitatea managerilor din departamentele IT. In plus, vine cu un pret cu cca 40% mai mic decat orice alt echipament din categoria smartphone-urilor inteligente robuste,  un plan complet de service pe doi si trei ani si garantie de 1 an. Cu o astfel de oferta, Toughshield R500+ se pozitioneaza intr-un segment pana acum inaccesibil companilor in cautare de dispozitive robuste la pret accesibil” declara Romeo Iacob, Director General, Smart ID Dynamics S.A.

Cu o multitudine de fuctionalitati, Toughshield devine accesibil companiilor cu angajati mobili in teren, in special in servicii de urgenta, securitate, agenti vanzari, supraveghere medicala la domiciliu, inspectii in teren, mentenanta si service, silvicultura si exploatari forestiere.  Echipamentul este folosit la nivel international pentru aplicatii de colectare date din teren, preluare comenzi, facturare in teren (conectat prin Bluetooth la o imprimanta mobila), pontaj, managementul si identificarea activelor fixe, controlul stocurilor, planificarea activitatilor, monitorizare GPS a angajatilor mobili, siguranta angajatilor (buton panica disponibil pentru operatorii mobili aflati pe teren), plati mobile, loialitate clienti, controlul accesului, colectare date si schimb de date in servicii medicale.

Toughshield R500+ rezolva multe din problemele generate de BYOD (bring your own device) si multitudinea de dispozitive si sisteme de operare pe care angajatii le aduc in organizatii. Datorita Dual Sim-ului incorporat, angajatii pot avea acces, prin intermediul unui singur echipament, atat la telefonul de seviciu cat si la cel personal, facturarea fiind separata, si pot accesa cele mai avansate fuctionalitati enterprise: scanner coduri de bare 1D/2D, recunoastere faciala, captura semnatura, GPS, accelerometru, senzori de proximitate si de lumina, audio si video player etc.

Si pentru ca siguranta angajatilor este atat o responabilitate etica cat si una legislativa, Toughshield R500+ include buton de panica. Angajatii care lucreaza izolat in teren sunt protejati prin alerte de securitate predefinite (cod  portocaliu, cod galben), prin simpla apasare a unui buton de panica sau prin senzori de miscare cu monitorizare activa 24/7.

Tehnologia NFC permite angajatilor din teren sa scaneze taguri NFC pentru a capta informatii referitoare la garantii sau sa inregistreze serviciile realizate in teren de catre tehnicieni  (dovada service-ului). Aceste tag-uri pot fi folosite pentru inregistrarea prezentei la serviciu, pentru inregistrarea timpului alocat unei activitati in teren, pentru verificarea activitatilor realizate si a echipamentelor folosite. Toate aceste informatii sunt transmise in timp real si permit companiilor sa isi reduca costurile printr-o mai buna programare a activitatilor si resurselor si prin reducerea costurilor cu mobilitatea.