Cele mai puternice companii au fost premiate de Asociaţia Naţională a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR) şi Banca Naţională a României

În cadrul Galei Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR), SIVECO Romania a primit Marele trofeu şi Diploma de merit pentru exportul de soluţii informatice de eLearning, eHealth, eCustoms în 26 de ţări.

“Din 2008, am început dezvoltarea de proiecte mari pe pieţele internaţionale iar azi 30% din cifra de afaceri vine din exportul pe care îl facem în 26 de ţări, replicând expertiza obţinută în proiecte naţionale de anvergură. Avem proiecte de succes în ţările din Golful Persic, unde ne-am deschis şi o filială, în Dubai, şi unde exportăm soluţii de eLearning. De asemenea, am demarat proiecte ambiţioase în Asia Centrala şi Regiunea Caspică, în ţări din Comunitatea Statelor Independente (CIS), în ţări din nordul Africii, precum şi pentru organizaţii din structura Comisiei Europene. Peste tot oferim tehnologii inovative, produse de calitate, exportăm inteligenţă românească. Sperăm ca în următorii doi ani să ajungem cu soluţiile noastre în 50 de ţări”, a declarat Florian Ciolacu, Vicepreşedinte Vânzări Internaţionale, SIVECO Romania.

Distincţiile pentru cele mai active companii în domeniul exporturilor au fost acordate de Nicolae Văcăroiu – Preşedintele Curţii de Conturi, Florin Georgescu – Viceprim ministru, Ministrul finanţelor publice, Mugur Isărescu – Guvernatorul Băncii Naţionale a Românei, Adrian Vasilescu – consilier al Guvernatorului BNR, şi Mihai Ionescu – Secretarul General al ANEIR, Co-Preşedintele Consiliului de Export al României.

“2012 a fost un an extrem de dificil şi de aceea vreau să vă aplaud pe toţi cei care aţi reuşit să aveţi rezultate pozitive. E o realizare mare. Meritaţi din plin aceste distincţii”, a declarat dl. Nicolae Văcăroiu, Preşedintele Curţii de Conturi.

În cadrul festivităţii au fost premiate companiile care au avut rezultate pozitive în exporturi de produse petroliere, medicamente, articole din sticlă, placaje şi materiale decorative din ciment şi ipsos, echipamente electrice, componente auto, cereale, tutun, produse neferoase, precum şi băncile care au susţinut eforturile exportatorilor.

“Aţi reuşit să progresaţi şi în acest an ceea ce este un lucru important. Atragerea de fonduri europene pentru creşterea competitivităţii, efortul fiecărei firme, inteligenţa, implementarea de noi tehnologii vor contribui la creşterea exporturilor”, a declarat Florin Georgescu, Ministrul Finanţelor.

Exporturile au constituit, alaturi de evoluţia bună din agricultură, principalul motor de creştere al economiei. “România a avut exporturi de 45 miliarde euro în 2011. Cele mai consistente schimburi comerciale au fost cu statele UE”, a declarat Mihai Ionescu, Secretar General al ANEIR.