Contractele semnate pe de mai mulți ani întăresc poziția SES de lider în distribuția de conținu

SES anunță semnarea în 2020 a mai multor contracte multianuale pentru capacitate pe satelit cu o serie de televiziuni publice din Europa, în valoare de peste 66 milioane de euro. Milioane de gospodării din Europa echipate cu televiziune prin satelit vor putea continua astfel să vizioneze conținut SD și HD livrat cu cea mai înaltă fiabilitate. Între companiile media care au semnat înțelegeri cu SES menționăm ARD și ZDF în Germania, BBC în Marea Britanie, BVN în Olanda, precum și TV5Monde și France 24 în Franța, prin partenerul Globecast.

În condițiile în care aproape întreaga populație globală a fost afectată într-un fel sau altul de restricțiile impuse de pandemia COVID-19, radiodifuzorii au înregistrat o creștere rapidă a audienței, pe toate categoriile de vârstă, care urmărește programele televiziunii liniare pentru a se informa pe marginea pandemiei, din știri oficiale și de încredere. Creșterea consumului de conținut linear în 2020 a subliniat rolul satelitului ca cel mai fiabil mod de a ajunge la cea mai amplă audiență posibilă, la cea mai înaltă calitate așteptată de public.

Cele mai recente înțelegeri semnate de SES ilustrează modul în care companiile media europene exploatează sateliții SES de la pozițiile orbitale 19,2O Est și 28,2O Est pentru a transmite semnalul TV în peste 89 milioane de gospodării, depășind astfel alți operatori de satelit sau tereștrii.

„Furnizarea de programe TV cu informații de încredere și divertisment de calitate este foarte importantă în perioade de criză. Suntem încântați să-i ajutăm pe ARD, ZDF, BBC, TV5Monde, France 24 și BVN – unii dintre cele mai mari radiodifuzori europeni – să ajungă la cât mai mulți oameni prin serviciile lor”, a declarat Steve Collar, CEO SES „Satelitul este o resursă de neprețuit pentru distribuție și va rămâne așa și în viitor, oferind companiilor media cea mai largă acoperire, o fiabilitate de neegalat, lățime de bandă eficientă și abilitatea de a furniza conținut de calitate înaltă către milioane de gospodării în Europa.”