SES, SmarDTV, o companie a grupului Kudelski SIX:KUD.S) şi Samsung Electronics Co. Ltd au anunţat astăzi demonstrarea primei transmisii end-to-end de conţinut Ultra HD encriptat – printr-un satelit SES către un televizor Samsung Ultra HD, folosind un modul SmarDTV CI Plus CAM – la IBC 2014, în Amsterdam.

Demonstraţia va constitui un moment de cotitură pentru transmisiile UltraHD, dat fiind că este pentru prima dată când un semnal de 3840×2160 pixeli UltraHD cu protecţie CAS în HEVC va fi decriptat de un modul SmarDTV CI Plus standard şi redat pe modelele TV Samsung Ultra HD rapid adoptate de consumatorii din întreaga lume. Conţinutul Ultra HD va fi transmis în direct cu ajutorul unui satelit SES la poziţia orbitală de 19,2 grade est utilizând specificaţii de semnal DVB UHD Fază 1.

„Mulţi dintre clienţii noştri pay-TV şi numeroşi furnizori de servicii din întreaga lume sunt interesaţi de implementarea UltraHD, care le va permite să îşi impulsioneze activităţile cu investiţii minime” a declarat Conor Ryan, vicepreşedinte Marketing la SmarDTV. „Capacitatea de a utiliza modulele CI Plus CAM cu cea mai nouă generaţie de televizoare UltraHD deschide calea către servicii UltraHD rapide şi eficiente din punct de vedere al costurilor.”

Thomas Wrede, vicepreşedinte SES Sisteme de recepţie a declarat: „Ecosistemul transmisiilor UltraHD s-a dezvoltat cu mare rapiditate în ultimele 18 luni, iar operatori de sateliţi cum ar fi SES joacă un rol major în pregătirea infrastructurii de sateliţi şi terestre necesare clienţilor pentru transmiterea evenimentelor şi serviciilor pay-TV UltraHD. UltraHD va reda potenţialul maxim al imaginilor de înaltă calitate transmise prin satelit.”

„Încă o dată, familia specificaţiilor DVB ajută piaţa să facă trecerea la noua generaţie de transmisii digitale. Cred că această demonstraţie end-to-end este indiciul cel mai clar de până acum că întreg puzzle-ul este deja asamblat pentru ca noua eră a transmisiilor UltraHD să poată începe” este de părere John Adam, şeful departamentului Business Development and Industrial Affairs din cadrul Institutului de Cercetare Samsung Electronic (UK).

Demonstraţia live va avea loc în IBC la standul B51 al SmarDTV/NAGRA în Holul nr. 1.