SAP România, subsidiara celui mai mare producător de software și tehnologie pentru afaceri la nivel mondial, SAP AG, continuă parteneriatul cu Junior Achivement pentru dezvoltarea educației antreprenoriale pe plan local și va susține și în 2014 programul StartUp, prin care peste 1.000 de studenți au oportunitatea să dezvolte proiecte de business prin care să își testeze potențialul de oameni de afaceri.

Pentru anul universitar 2013-2014, programul StartUp include o metodologie și materiale pentru un pachet complet de curs universitar la cheie, practică de specialitate prin incubatorul StartUp Entrepreneurial Internship și competiția inter-universitară Company of the Year, iar SAP România va susține Junior Achievement atât prin acțiuni de sponsorizare cât și de voluntariat, pentru a implementa aceste noi metodologii în cadrul Academiei de Studii Economice din București și al Universității Politehnice București. În plus, compania va oferi echipelor din cadrul programului sfaturi de business și sprijin în competiția inter-universitară Company of the Year, la finalul căreia echipele finaliste se vor reuni în programul BizzFactory, ce se va desfășura în perioada martie – mai 2014.

De asemenea, SAP va contribui la introducerea internship-urilor antreprenoriale ca soluție pentru nevoia universităților românești de a le oferi studenților oportunități pentru realizarea stagiilor de practică obligatorie.

„Având în vedere succesul colaborării noastre din 2013, am decis să fim alături de Junior Achievement – Young Enterprise România și anul acesta și să ne implicăm activ în promovarea şi susţinerea tinerilor cu capacități antreprenoriale. Scopul programului StartUp, acela de a îmbunătăți calitatea educației antreprenoriale în România, susține nevoia creării unei generații de manageri performanți care să activeze pe piața actuală de business”, a declarat Valentin Tomşa, directorul general al SAP România.

Astfel, studenții care participă în programul StartUp 2014 vor avea posibilitatea de a dezvolta produse și servicii reale, care vor fi vândute ulterior unor clienți reali – o experiență de învățare unică și stimulantă, pe care niciun alt program de educație antreprenorială din România nu o oferă. Prin intermediul competiției și al absolvenților cursurilor de antreprenoriat, programul promovează studenții antreprenori ca modele de urmat pentru colegii lor mai tineri.

Mai mult, programul StartUp 2014 este integrat în sistemul de învățământ superior din România, profesorii universitari fiind principalii parteneri locali, fapt ce crește impactul programului prin implicarea studenților care nu au avut acces la educație practică antreprenorială până acum.

În cadrul ediției 2012 – 2013, SAP a susținut peste 100 de studenți în realizarea proiectelor antreprenoriale și a oferit acces la educație antreprenorială learning by doing pentru peste 500 de studenți.

Programul StartUp 2013 a fost susținut de SAP atât financiar prin organizarea a 5 cursuri de antreprenoriat în două mari universități în urma cărora atât studenții, cât și profesorii au beneficiat de materiale privind metodologia StartUp, cât şi prin expertiza propriilor angajați care au organizat diverse training-uri pe zona de project management, menite să ajute studenții într-o mai bună organizare a proiectelor de antreprenoriat.