SoftProEuro, compania care a lansat în toamna anului 2012 prima platformă de cloud computing din România destinată firmelor medii-mari și mediului academic – înNori.ro, a prezentat în cadrul evenimentului IT Days primul server cloud conceput și realizat în România – înNori.ro-1.

ÎnNori.ro-1 este un mini-server bazat pe tehnologia Android 2.3, având un procesor de 800 Mhz, 512MB RAM DDR3, 2GB NAND Flash, slot de memorie microSD, VGA, HDMI, mufă RJ45 Ethernet 10/100.  Serverul cântărește doar 215 grame și consumă doar 4W în stare de veghe, respectiv 13,5W la încărcare maximă.

Mini-serverul înNori.ro-1 este folosit pentru păstrarea datelor confindențiale ale companiei, iar prin intermediul platformei înNori.ro puterea computațională a serverului poate fi crescută la un număr virtual nelimitat de procesoare, dotate cu memorie RAM, respectiv HDD în măsură să satisfacă practic orice exigențe. Prin dinamica puterii de calcul, serverul este indicat și efectuării de experimente științifice de către mediul academic și de cercetare.

Evenimentul de lansare al înNori.ro-1 a avut loc în cadrul IT Days, desfășurat la Cluj Arena în perioada 5-6 Decembrie 2013. Lansarea înNori.ro-1 a coincis cu sărbătorirea a 30 de ani de la lansarea primului calculator personal conceput de către o echipă de ingineri clujeni, celebrare care s-a desfășurat însă într-o altă locație.

Platforma înNori.ro permite alocarea unui număr dinamic de servere virtuale care pot fi folosite de către marile companii respectiv de către institutele de cercetare în realizarea de aplicații sau experimente de mari dimensiuni. În prezent, platforma noastră găzduiește sistemul de verificare al declarațiilor 394 – d394.eu și sistemul de verificare automată a soldurilor partenerilor D494.

Lansarea platormei înNori.ro a permis realizarea de aplicații complexe, costul realizării acestora diminuându-se considerabil. Prin intermediul acestei platforme, SoftProEuro a realizat verificarea încrucișată a Vectorului Fiscal al ANAF cu Registrul persoanelor impozabile înregistrate în scopuri de TVA, astfel obținându-se o caiitate sporită a datelor din cele două registre. SoftProEuro atrage atenția firmelor că folosirea vectorului fiscal nu este suficientă în generea unor declarații 394 corecte, folosirea Registrului de TVA fiind recomandată.

De la începutul anului 2014, SoftProEuro va permite realizarea de precomenzi pentru mini-serverul înNori.ro-1 care va facilita accesul la toate serviciile SoftProEuro și în mod special la verificarea automată a soldurilor partenerilor de afaceri.