HartaPescar.ro, site-ul care a lansat în martie 2013 conceptul “reţeaua de localizare” pentru pescari, a încheiat un parteneriat cu asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta (SDD) pentru a contribui la dezvoltarea pescuitului sustenabil în România.

Iniţiatorii site-ului au dezvoltat o facilitate unică prin care membrii pot puncta direct pe harta Google a României atât locuri de interes pentru pescuit, cât şi puncte de interes ecologic: locuri braconate, poluate sau locaţii în care se desfăşoară proiecte de refacere a ecosistemelor naturale.

Parteneriatul cu SDD are ca scop încurajarea pescarilor de a contribui la protecţia apelor prin promovarea proiectelor asociaţiei, cât şi prin iniţierea de noi proiecte pe baza informaţiilor generate de pasionaţii de pescuit.

“În căutarea capturilor, pescarii ajung să cunoască mai bine ca oricine apele din România. Informaţiile deţinute de ei sunt preţioase, iar prin intermediul reţelei de localizare Harta Pescar putem să culegem în premieră coordonate geografice şi descrieri de locuri pentru a le utiliza în proiecte destinate pescuitului sustenabil”, afirmă George Dragne, directorul Harta Pescar .

În doar două luni de la lansarea tipului de locaţie “Locurile braconierilor” membrii site-ului au punctat peste 50 de astfel de zone pe hartă. Pe râurile Timiş, Olt şi Siret se observă deja o concentraţie semnificativă de locuri în care pescarii au semnalat prezenţa braconierilor ataşând descrieri, fotografii sau filmări.

HartaPescar.ro, site-ul care îndeplineşte trei dorinţe

HartaPescar.ro a fost conceput pentru a îndeplini trei dorinţe fundamentale din domeniul pescuitului:

Dorinţa de informare a pescarilor. Pe HartaPescar.ro sunt punctate şi detaliate peste 1800 de locuri de interes pentru pasionaţii de pescuit (locuri de pescuit sălbatice, bălţi private şi alte locaţii fascinante). 60% dintre aceste locuri sunt introduse de membrii activi.

Dorinţa de vânzare a furnizorilor de servicii pentru pescari. Pentru a fi mai uşor de găsit, orice furnizor de servicii pentru pescari îşi poate puncta gratuit locaţia pe HartaPescar.ro. Locaţiile astfel introduse pe harta, devin mai uşor de găsit de către orice utilizator al site-ului.

Dorinţa naturii. Pentru a prinde mai mult peşte şi pentru a vinde mai multe servicii pentru pescari, HartaPescar.ro încurajează pescarii să pescuiască responsabil şi să participe în proiecte de conservare a naturii.

Lansat în luna martie, anul curent, HartaPescar.ro a urcat deja pe locul 13 în topul site-urilor de pescuit din România (conform statisticilor trafic.ro).