Plaut Consulting România anunță că o versiune gratuită pentru desktop a platformei QlikView.Next Personal Edition va fi disponibilă publicului din România la începutul trimestrului al treilea al acestui an. În plus, Qlik va pune la dispoziția utilizatorilor și un serviciu gratuit de cloud pentru a permite schimbul de analize realizate în cadrul aplicației de desktop.

Utilizatorii versiunii Personal Edition vor putea să valorifice caracteristicile intuitive ale QlikView.Next pentru a construi, în doar câteva minute și cu efort minim, o aplicație personalizată pentru nevoile lor. Astfel, ei vor avea acces și vor putea profita de abilitățile interfeței de utilizare Natural Analytics™ înainte ca funcționalitățile pentru companii și servere ale platformei complete să fie disponibile mai târziu în a doua jumătate a anului.

„Un avantaj extraordinar al platformei QlikView.Next se referă la abilitatea sa unică de a conecta ușor mai multe surse de date astfel încât să scoată în evidență asocieri noi între informații, asocieri de care clienții au mare nevoie în acest moment”, a declarat Robert Novak, Managing Director al Plaut Consulting Romania. „Lumea de business are nevoie de instrumente mai sofisticate de analiză a datelor, care să le ofere mai mult decât posibilitatea de a vizualiza unidimensional răspunsul la o întrebare dată. Ei vor să găsească răspunsuri pentru toate întrebările pe care le au, rapid și simplu, și să aibă o viziune completă a informațiilor de business de care se pot folosi.”

Pentru a face posibil schimbul aplicațiilor create în versiunea Personal Edition între diverși utilizatori, Qlik le va pune la dispoziție, pentru o perioadă determinată, și un site cloud găzduit gratuit. Ediția curentă extinde abordarea în faze pe care și-a propus-o Qlik, extinzând programul beta QlikView.Next de la clienți și parteneri existenți la publicul larg, care pot astfel să folosească toate datele la care au acces pe calculatoarele lor pentru a lua mai bine decizii. Produsul va fi disponibil pe www.qlikview.com.