Plaut Consulting România anunță că, începând de astăzi, soluția Qlik® Sense  (http://www.qlik.com/us/explore/products/sense) este disponibilă pentru toate companiile din România. Qlik Sense este primul produs de data discovery și vizualizare a datelor proiectat special pentru a permite gestionarea mai eficientă a companiilor și a performanței acestora printr-o platformă self-service ce poate fi accesată de pe orice dispozitiv, fie el fix sau mobil. Având la bază o arhitectură modernă și puternicul motor de indexare a datelor patentat de Qlik, Qlik Sense le oferă utilizatorilor posibilitatea de a crea analize personalizate de date și de a explora legăturile care există între diferite informații pentru a scoate instant la iveală conexiuni interesante. Qlik Sense este gândit pentru a răspunde nevoilor unor tipuri diferite de publicuri. Astfel, dacă utilizatorii de business au acces la experiența intuitivă de care au nevoie, dezvoltatorii au mai multă libertate să creeze aplicațiile pe care și le imaginează, iar departamentele de IT vor putea să controleze centralizat administrarea companiei.

Așa cum odată a revoluționat industria de business intelligence și a fost un adevărat deschizător de drumuri al categoriei de soluții de data discovery, compania își propune să transforme din nou categoria prin lansarea Qlik Sense. Conform raportului Gartner Magic Quadrant for Business Intelligence and Analytics Platform 2014, „până în 2015, companiile care achiziționează platforme de BI vor achiziționa preponderent platforme capabile să susțină atât opțiuni de explorare a datelor ușor de folosit de către un utilizator obișnuit, cât și caracteristici complexe specifice ce permit reutilizarea și gestionarea datelor, asigurând totodată securitatea și scalabilitatea lor.”

„Viziunea noastră pentru QlikSense pornește de la convingerea noastră că orice angajat al unei companii ar trebui să poată crea cu ușurință grafice dinamice care să îi permită să exploreze în profunzime datele și să descopere noi înțelesuri importante”, a declarat Lars Björk, Qlik CEO. „Atunci când ne-am propus să dezvoltăm Qlik Sense, ne-am imaginat o lume în care orice angajat ar putea să genereze analize complexe de pe orice dispozitiv, analize cu ajutorul cărora să exploreze validitatea unor teorii, să demonstreze niște ipoteze sau să descopere tendințe noi care ar putea să modifice traiectoria de business a companiei.”

„Am fost foarte impresionați de Qlik Sense până în acest moment. Pentru noi, simplitatea livrării contează foarte mult și ne permite să creștem viteza cu care informațiile ajung la oamenii potriviți în momentul potrivit”, a declarat Perry Willis, Head of Information Technology EMEA la Colliers International. „Deși echipa noastră de IT are experiență în utilizarea soluțiilor QlikView, ceea ce înseamnă că este simplu să creăm aplicații noi, Qlik Sense ne oferă un plus de flexibilitate și, astfel, putem să obținem rezultate mai bune într-un timp mai scurt. Sinergiile dezvoltate prin utilizarea soluțiilor QlikView și Qlik Sense împreună ne ajută să le oferim consultanților noștri imobiliari din 40 de țări din EMEA soluții mai inteligente de analiză.”

Qlik Sense este prima platformă care livrează o soluție de BI self-service pe baza unui model de dezvoltare și distribuție pe server. Dacă majoritatea produselor au nevoie de licențe separate pentru dezvoltare și valorifică o abordare tradițională de dezvoltare și publicare, Qlik Sense îi dă posibilitatea fiecărui utilizator în parte să creeze, să personalizeze sau să extindă vizualizările pe care le face de pe orice dispozitiv, în orice moment.

„Dintotdeauna, problema soluțiilor BI self-service a fost că fie ofereau abilități puternice de BI, dar erau greoi de folosit, fie ofereau un produs ușor de utilizat, dar cu putere limitată de analiză”, a spus Anthony Deighton, Qlik CTO și Senior Vice President of Products. „Qlik Sense își propune să schimbe paradigma. Tocmai de aceea, Qlik Sense folosește a doua generație a motorului nostru de indexare și asociere a datelor, îmbrăcat într-o platformă de vizualizare modernă, intuitivă și puternică.”

Smart Search și caracteristici inteligente de vizualizare a datelor

Qlik Sense le permite utilizatorilor să creeze, printr-un simplu proces de drag-and-drop, aplicații care pot genera analize relevante, rapoarte interactive și grafice importante pentru luarea deciziilor și pentru activitățile de zi cu zi. Utilizatorii pot să exploreze liber datele pe care le au la dispoziție, ei nefiind forțați să le utilizeze în moduri predefinite sau să apeleze la întrebări formulate în trecut. Opțiunea Smart Search îi permite oricărui utilizator să tasteze un cuvânt sau niște numere pentru a începe analiza unui set de date. De la prima tastare, Smart Search începe să lucreze și să facă conexiuni între data, scoțând la iveală legături între date din zone care altfel nu ar fi fost, poate, observate sau analizate cu atenție. Astfel, utilizatorii pot să exploreze tipare care apar în date datorită posibilității de a scoate în evidență informații și asocieri noi.

Utilizatorii pot colabora oricând și oriunde

În Qlik Sense, experiența de socializare și colaborare cu alți utilizatori este foarte importantă. Grupurile de lucru și echipele pot lucra împreună punând laolaltă analize în orice moment, de oriunde și cu ajutorul oricărui dispozitiv. Interfața tactilă a platformei și designul simplu adaptează în mod automat modul de vizualizare al datelor pentru a face posibilă cea mai bună experiență de utilizare de pe orice dispozitiv.

Opțiunea Data Storytelling le permit mai multor utilizatori să își așeze foarte ușor descoperirile într-un format de prezentare. Alți utilizatori pot apoi să adauge comentarii sau alte texte și pot trece direct din prezentare în Qlik Sense pentru a răspunde întrebărilor pe care le au pe măsură ce acestea apar. Astfel, datele pot fi explorate eficient în grup.

Guvernanță la nivelul companiei și control centralizat

Datorită noii platforme, utilizatorii își pot construi propriile vizualizări pornind de la o bibliotecă centralizată de seturi de date, expresii și vizualizări preconstruite, astfel asigurându-se utilizarea corectă a datelor și valori. Arhitectura modernă permite integrarea unor caracteristici noi de guvernanță și administrare, susținând astfel lucrul în grup, în medii de companie, inclusiv alocarea de licențe și monitorizarea utilizării cu ajutorul unei interfețe simple și rapide. În același timp, departamentul IT are posibilitatea să implementeze cerințe stricte de securitate cu ajutorul unui motor flexibil de impunere a regulilor, ce controlează dezvoltarea progresivă a acestora prin caracteristici puternice de auditare și notare a procesului.

În plus, Qlik Sense susține integrarea datelor din surse diferite și analiza acestora, inclusiv calcule rapid, explorarea informațiilor prin asocieri și căutări de tot felul. Interfețele API deschise înseamnă că dezvoltatorii au posibilitatea să integreze Qlik Sense în pagini web și în diferite alte aplicații personalizate, extinzându-i caracteristicile originale astfel încât să răspundă mai bine cerințelor clienților.

Disponibilitate și preț

Qlik Sense este disponibil de astăzi și în România prin Plaut Consulting România. Qlik Sense inaugurează un nou model flexibil de licențiere, pe  baza unor token-uri. Acestea sunt alocate fie unor utilizatori bine definiți, fie sunt distribuite și utilizate în mai multe sesiuni de unul sau mai mulți utilizatori. Cu ajutorul acestui model de licențiere, clienții pot să utilizeze simultan mai multe servere, în zone geografice diferite, pentru a-și optimiza performanța și disponibilitatea platformei fără costuri suplimentare. Plaut Consulting România poate oferi mai multe informații despre preț, creând oferte personalizate pentru nevoile fiecărui client în parte.

Platforma QlikView®, bine cunoscută pe piața de specialitate, reprezintă o soluție complementară Qlik Sense și va continua să ofere posibilitatea dezvoltării unor explicații de către utilizatori cu experiență minimă în această zonă, dar și a publicării unor aplicații puternice de analiză. Qlik Sense Desktop este în continuare disponibilă gratuit și poate fi descărcată de pe adresa www.qlik.com/us/explore/products/qlik-sense/desktop.