USB-ul a devenit în ultima vreme standardul de conectare al perifericelor și a beneficiat de-a lungul anilor de mai multe îmbunătățiri, incluzând de anul acesta si noul standard USB 3.1. Astfel, ultilizatorii de calculatoare vor găsi aceste noi interfețe disponibile pe toate plăci de bază din noua gamă, cu mențiunea că seriile ASRock X99 și Z97 vor oferi ceva în plus. Pe lângă tradiționalii conectori Type-A, plăcile de bază ASRock vor beneficia și de conectori Type-C 10 Gb/s SuperSpeed+ USB 3.1, compatibili cu noua generație de dispozitive mobile.

Principalul avantaj al noului port USB-ului 3.1 SuperSpeed+, este că dublează  viteza de transfer a datelor pentru dispozitivele de nouă generație (USB 3.1), atingând pragul de 10 Gb/s.

Un alt lucru ce trebui menționat este apariția noului USB 3.1 Type-C, un conector ce va deservi la integrarea interfețelor viitoare de intrare/ieșire. Acesta nu este compatibil cu cel din gama Type-A, dar oferă în schimb un design reversibil(cu posibilități de conectare în ambele pozitii). În plus, ASRock oferă în această perioadă de tranziție, suport pentru ambele tipuri de conectori USB(Type-A și Type-C).

Interfața Type-C mai oferă și alte avantaje, precum: dimensiuni reduse, durabilitate crescută ce garanteză rezistența la peste zece mii de conectări/deconectări și o creștere substanțială a amperajului de la 0.9 la 3 Amperi pentru o încărcare rapidă a dispozitivelor.