Potrivit Stefanini România, metodele de recrutare cu cea mai mare rată de succes în companiile IT sunt căutarea de candidați pe LinkedIn, programele de recomandări interne și head hunting-ul, acesta din urmă fiind valabil în special pentru pozițiile de management. De altfel, 20% dintre persoanele angajate de către Stefanini România în 2014 au fost recrutate prin intermediul sistemului de recomandări interne.

În industria IT în general – și în special pentru poziții de nivel mediu și superior – au trecut demult vremurile în care primeai sute de CV-uri după postarea unui anunț. Acum, recruiterii trebuie să caute în mod proactiv candidații potriviți, iar cele mai bune și cele mai eficiente metode includ utilizarea rețelei LinkedIn, recomandările interne și contactarea directă a candidaților”, a declarat Daniela Vercellino, EMEA Recruitment Manager, Stefanini.

Potrivit acesteia, rețeaua profesională de socializare generează în momentul de față cei mai mulți candidați pentru profilele tehnice.

Există, de asemenea, și unele metode mai puțin obișnuite prin care companiile de IT de pe plan local găsesc candidați, printre care relocările din motive personale sau recomandările venite din cadrul diferitelor comunități.

Au existat și situații în care procesul de recrutare a început chiar pe Facebook. Recruiterii au utilizat rețeaua de socializare pentru a contacta candidații și a le prezenta oportunitățile de angajare în cadrul companiei”, a mai explicat Daniela Vercellino.