In perioada 17 iunie – 15 august 2014 va avea loc, pe www.hipo.ro, un eveniment de recrutare adresat studentilor si masteranzilor care isi finalizeaza studiile in aceasta vara. Targul virtual Hipo.ro pentru absolventi ofera celor din promotia 2014 de la ciclul de licenta si masterat din Bucuresti, Iasi, Cluj si Timisoara, dar si altor absolventi si tineri profesionisti din tara, posibilitatea sa se angajeze in aceasta vara.

Evenimentul se afla la cea de-a 8 editie si reuneste 27 companii care isi desfasoara activitatea in domenii precum: financiar – bancar, IT, inginerie, telecomunicatii, retail, FMCG si consultanta. Cei care acceseaza platforma online a evenimentului pot aplica la peste 600 de joburi entry-level, dar si pentru programe de internship si stagii de practica, un numar dublu al oportunitatilor de cariera, comparativ cu editia 2013 a proiectului.

In urma unui studiu realizat de Hipo.ro in perioada decembrie 2013 – ianuarie 2014, pe un esantion de 234 de companii, a reiesit ca 63% dintre angajatori vor dezvolta programe dedicate juniorilor (studenti, absolventi, candidati cu experienta sub 3 ani), dintre care cele mai multe joburi entry-level vor fi in vanzari, client service, IT/ Telecom, marketing, financiar-bancar si inginerie.

Pentru pozitiile deschise, angajatori cauta absolventi care detin cunostinte tehnice sau au profil economic, care sunt motivati pentru evolutie profesionala pe termen lung, detin cunostiinte de limbi straine si au rezultatele academice bune, s-au implicat in activitati extracurriculare, proiecte ale ONG-urilor sau proiecte internationale.

„Conform rezultatelor obtinute in urma unui studiu realizat de Hipo.ro pe un esantion de 2059 de candidati in luna mai 2014 a reiesit ca 55% dintre tineri si-au gasit un loc de munca in intervalul 3 luni – peste 1 an de la data la care au finalizat studiile. Plecand de la aceste rezultate apreciem ca Targul virtual Hipo.ro pentru absolventi este un eveniment foarte util pentru cei care sunt in cautarea unui job, oferind cadrul potrivit si accesibilitate la nivel national. In recrutarea de absolventi tot mai multi angajatori prefera sa dezvolte programe de recrutare pentru tineri, programe ce imbina training-ul intensiv cu activitatile practice pentru a suplini lipsa de experienta si a-i ajuta sa devina productivi. Astfel de programe sunt oferite si de o parte dintre angajatorii prezenti la eveniment” –  George Samoila, Project Manager, www.hipo.ro

Magda Dragne – Director Resurse Umane, Libra Internet Bank: “Special pentru absolventii de studii superioare, am creat patru programe ce imbina experienta practica si cunostintele teoretice specializate, pe care le pot dobandi doar lucrand intr-un mediu cu standarde profesionale ridicate. Prin intermediul lor, ii ajutam pe tineri sa pornesca cu dreptul in cariera:

  • Libra Golden League (destinat absolventilor cu rezultate universitare foarte bune)
  • Relationship Manager Trainee (program intensiv de invatare in domeniul vanzarilor)
  • Credit Analyst (program intensiv de invatare in domeniul analizei de credit)
  • IT Challenge (cariera in domeniul tehnologiei informatiei)”

Candidatii pot aplica indiferent de orasul in care locuiesc, iar prin intermediul solutiei de chat au sansa sa interactioneze cu reprezentantii companiilor participante primind raspuns in timp real. Cei care sunt interesati sa participe la Targul virtual Hipo.ro pentru absolventi trebuie sa isi creeze un cont si un CV pe portalul de cariera www.hipo.ro. Dupa logarea pe www.hipo.ro pot accesa platforma evenimentului si pot aplica la oportunitatile de cariera oferite de angajatori din toata tara.

Printre companiile participante amintim: Asseco South Eastern Europe Romania, BCR, EURO TRADE SECURITIES, Genpact, IBM, KPMG Romania, Libra Internet Bank, ProCredit Bank, AMIQ Consulting, AT&T, BeeNear, Brainspotting, Camline, Deloitte, Host Europe Group, Lidl Romania, Optaros, ORTEC Central & Eastern Europe, Philip Morris Romania, Rewe Romania – Penny Market, ROUTE 66, ThinSlices, TRW Airbag Systems, Xerox, Zentiva.

Oportunitatile de cariera vor fi actualizate constant pana pe 15 august 2013. Mai multe detalii despre Targul Virtual Hipo.ro pentru absolventi sunt disponibile in sectiunea special creata pe www.hipo.ro