GECAD NET a înregistrat în primele șase luni ale acestui an o creștere de peste 6 ori a numărului de clienți care au migrat către soluții cloud, beneficiind de ușurința în utilizare și flexibilitatea net superioare în comparație cu aplicațiile software “on premises”, adică instalate pe infrastructura IT a companiei-client.

“Dacă în 2013 aveam mai putin de 200 de utilizatori de servicii și tehnologii cloud, în primele 6 luni ale anului am depășit deja 1300 de utilizatori. Avem o gama foarte variată de clienți care au beneficiat de migrarea către cloud, începând cu un utilizator, dar și companii cu sute de utilizatori. Creșterea încrederii în soluțiile de tip cloud și a importanței flexibilității în bugetarea investițiilor în IT sunt principalele explicații ale acestei tendințe a pieței”, explică Cristian Herghelegiu, CEO la GECAD NET.

Din întreaga economie, companiile mici și medii sunt cele mai înclinate către adopția de cloud pentru că, spre deosebire de companiile mari, ele nu au politici de corporație care să impună folosirea unor anumite tehnologii și servicii IT, dar și pentru că decizia de a trece de la o tehnologie la alta se ia mult mai ușor. Mai mult, companiile mici și medii sunt foarte atente la preț, acesta fiind un factor hotărâtor în decizia de investiție în IT.

“Potrivit ultimelor studii pe care le-am făcut în rândul clienții noștri, costul soluțiilor în cloud, mult mai adaptat la evoluția companiei, este de cea mai mare importanță pentru manageri. Cei mai mulți dintre ei au înțeles că datele lor sunt cel puțin la fel de securizate în cloud sau chiar mai bine decât în infrastructura IT proprie”, adaugă Herghelegiu.

Având la bază această tendință de creștere a cererii pentru cloud, GECAD NET apreciază că până la finalul lui 2014, peste 2000 de utilizatori vor fi migrați în cloud.