Softistii romani vor dezvolta un portal complex pentru Comisia Europeana

Jumatate de miliard de utilizatori va putea accesa simultan serviciile on-line care furnizeaza informatii privind legislatia Uniunii Europene (EUR-Lex), publicațiile (EU Bookshop) si contractele de achiziții publice ale Uniunii Europene (TED).

Acest lucru va fi asigurat prin intermediul unui portal complex dezvoltat de SIVECO Romania, care va oferi acces integrat dintr-un punct unic catre cele trei servicii on-line, disponibile in prezent prin intermediul a trei website-uri diferite.

Portalul va fi dezvoltat pentru Oficiul pentru Publicatii al Comisiei Europene. In urma castigarii licitatiei organizate in anul 2012 de catre institutia europeana, SIVECO Romania va furniza servicii de dezvoltare software si mentenanta, in cadrul unui contract cadru incheiat pentru urmatorii 2 ani.

Noul portal va reuni peste 390.000 de anunturi de achizitii publice, 5.900 de publicatii si 2.000 de decizii legislative publicate in fiecare an. Un volum foarte mare de informatii va putea fi accesat cu usurinta prin intermediul unor functionalitati de cautare simpla si avansata care ofera utilizatorilor posibilitatea de a identifica informatia relevanta mult mai rapid.

Un alt avantaj esential al acestui portal il constituie capabilitatile de notificare automata a utilizatorilor asupra noutatilor aparute in ariile specifice de interes, disponibile pentru orice tip de echipament, inclusiv cele mobile.

„In ultimii 5 ani, expertiza noastra in proiecte integrate complexe la nivel european a constituit un avantaj competitiv important in procesul de castigare a unor astfel de contracte. SIVECO a incheiat primele contracte cu Oficiul pentru Publicatii al Comisiei Europene cu trei ani in urma, pentru servicii de dezvoltare software si mentenanta pentru portalul CORDIS – portalul dedicat cercetarii la nivel european. CORDIS este principalul punct de informare in ceea ce priveste programele de cercetare finantate de Comisia Europeana, inregistrand  in fiecare luna peste 3 milioane de pagini accesate si 500.000 de documente descarcate”, a declarat Irina Socol, Presedinte si Director General, SIVECO Romania.

SIVECO Romania dezvolta peste 20 de proiecte pentru organizatii importante ale Uniunii Europene, printre care Agentia Europeana de Siguranta a Aviatiei, Eurostat – Institutul de Statistica al Uniunii Europene, Agentia Executiva pentru Sanatate si Consumatori si EuropeAid – Oficiul de cooperare din cadrul Comisiei Europene. 

„Aceste proiecte de succes dezvoltate pentru beneficiari cu cerinte extrem de exigente, derulate pe o piata europeana foarte competitiva, confirma experienta solida a companiei in implementarea de proiecte software complexe, care indeplinesc standarde de performanta foarte ridicate”, a declarat Stefan Morcov, Vice-Presedinte Adjunct, SIVECO Romania.