People Centric, cabinetul de recrutare si organizare evenimente IT organizeaza o noua intalnire de tip IT knowledge sharing intre inginerii software pasionati de tehnologia PHP, pentru un schimb real de experienta si bune practici.

Prezentarea va avea loc la Iasi, in data de 26 Februarie 2013 si aduce in atentia participantilor 3 specialisti cu experienta in domeniu. Subiectele expuse in cadrul acestei prezentari vor invita totodata la discutii interactive si vor raspunde intrebarilor adresate de catre inginerii software prezenti.

Prezentarea lui Andrei S. va fi despre Tsung – Tool pentru testarea performantei serverelor web. Scopul Tsung este de a ajuta la testarea scalabilitatii si a performantei aplicatiilor IP client/server. Poate fi folosit pentru urcarea continutului pe server si pentru testarea acestuia. Tsung ajuta la testarea HTTP, WebDAV, SOAP, PostgreSQL, MySQL, LDAP and XMPP/Jabber.

Andrei are 7 ani de experienta si a lucrat cu urmatoarele tehnologii: JavaScript, PHP, MySQL, AJAX, Joomla/Mambo, Agile, Kanban. In prezent este Expert tehnic PHP in cadrul Directiei Tehnice din cadrul grupului Pentalog si Expert Tehnic in auditul de cod.

Adrian M. va vorbi despre Controlul si monitorizarea sistemelor industriale prin intermediul PHP, mai concret despre controlarea unui proces industrial prin intermediul unei aplicatii PHP. Prezentarea lui Adrian se va concentra pe urmatoarele aspecte: ce este si cum functioneaza un automat programabil, prezentarea catorva protocoale de comunicatie industriala si va contine un caz practic de implementare a unuia din protocoalele descrise (Modbus) in limbajul PHP.

Adrian are 4 ani de experienta in programare SCADA, HMI si automate programabile, 2 ani experienta ca freelancer PHP si 2 ani de experienta PHP in cadrul Pentalog.

Catalin T. va prezenta Dependency Management in PHP folosind Composer. Prezentarea lui va contine problemele pe care le au developerii PHP cu managementul dependintelor si a autoloading-ului si cum rezolva Composer aceste probleme comparativ cu celelalte solutii existente. De asemenea va fi prezentat un studiu de caz.

Catalin are experienta de 10 ani ca programator PHP, a lucrat cu Magento, Drupal, Joomla, Zend Framework si Symfony. Alte tehnologii cu care lucreaza sunt: MySQL, PostgreSQL, XML, HTML&CSS.

Toti invitatii vor fi intampinati in intervalul orar 18:00 – 18:30, inainte de inceperea prezentarii. Durata evenimentului este de aproximativ 2 ore – 2 ore si jumatate. Se va insista pe dezvoltarea acelor teme care vor fi de interes pentru participantii prezenti la eveniment.

Pentru a putea intelege la un nivel aprofundat aceste tematici, recomandam ca participantii sa aiba o experienta in domeniu de 2-4 ani.

In spiritul evenimentelor precedente, PHP Technical Days este o propunere de deschidere catre dialog, catre schimbul de informatii. Scopul acestui eveniment este acela de a impartasi in cadrul comunitatii IT iesene nu numai cunostinte teoretice, ci si cunoastere in adevaratul sens, avand la baza experienta practica. Totodata, ne dorim ca aceste intalniri sa duca la construirea unor bune relatii intre profesionisti cu interese si pasiuni comune.

Confirmarea interesului pentru participare poate fi facuta pe adresa andreea.z@people-centric.ro. Va asteptam inscrierile in mod gratuit pana in data de 25 februarie, in limita celor 30 de locuri disponibile.