Heinrig Distribution, important distribuitor de tigarete, tigari din foi, bauturi spirtoase si vinuri, a implementat sistemele ERP si BI de la Senior Software. Volumul impresionant al afacerii a impus alegerea unui pachet de solutii de ultima generatie tehnologica, adaptate la specificul companiei si cu un grad ridicat de flexibilitate in consolidarea si analiza complexa a datelor.

Cu o cifra de afaceri de peste 30 mil euro, Heinrig Distribution este o companie cu capital 100% german, activa pe piata din Romania din anul 2003. Portofoliul variat de produse cuprinde in acest moment tigarete, tigari din foi, bauturi spirtoase si vinuri.

Odata cu cresterea volumului activitatii desfasurate a fost necesara schimbarea solutiei ERP utilizata anterior, managerii alegand SeniorERP datorita tehnologiei de ultima generatie incorporata in sistem, specializarii pe verticala de distributie, capacitatii acestuia de a se adapta la evolutia constanta a afacerii si nu numai.  

“De la an la an ne-am diversificat portofoliul de produse, iar rezultatul a fost cresterea cifrei de afaceri si consolidarea relatiilor cu partenerii. Odata cu cresterea numarului de produse si clienti a crescut si volumul tranzactiilor, ceea ce a dus la necesitatea schimbarii sistemului ERP utilizat. Am ales SeniorERP in primul rand datorita raportului calitate-pret, a adaptabilitatii la specificul afacerii si a sistemului avansat de raportare.” a declarat doamna Raluca Loghin, Purchasing Manager Heinrig Distribution.  

Heinrig Distribution se bucura de colaborari solide cu IKA, dar acopera cu succes si segmentul Horeca si retailul clasic, prin parteneri de distributie zonala. O relatie de durata cu partenerii de afaceri impune, printre altele, transparenta informatiilor si relatii comerciale bine definite. Cu ajutorul sistemului ERP de la Senior Software, managerii au acces rapid la datele de vanzari si pot stabili politicile comerciale pentru fiecare partener sau categorie de partener in parte.

O alta cerinta pe care sistemul ERP trebuia sa o indeplineasca era calculul automat al accizelor, avand in vedere faptul ca Heinrig Distribution importa un numar mare de produse purtatoare de astfel de taxe. Cu SeniorERP, fiecarui produs din aceasta categorie ii sunt asociate informatii specifice pe baza carora sunt calculate accizele, iar repartizarea lor pe facturile de furnizor se face automat. In final, prin intermediul unui raport, managerii afla in cateva secunde care este nivelul intrarilor si iesirilor de accize.

Pentru a acoperi cu succes partea de raportare, Heinrig Distribution a ales SeniorVisualBI, dezvoltat pe platforma Tableau Software, lider mondial in vizualizarea datelor. Acesta le permite sa obtina rapid si cu minim de cunostinte tehnice rapoarte diversificate, usor de interpretat, referitoare la vanzari, termenele de incasare sau profitabilitatea pe fiecare produs.

In portofoliul Heinrig Distribution se regasesc brand-uri de prestigiu precum tigaretele Davidoff, tigarile din foi Moods, bauturi spirtoase precum digestivele Unicum si Under¬berg cat si Sierra Tequila, romul Old Pascas si Stroh 80, Finsbury Gin, lichiorurile Zwack, Drambuie, Berentzen, Mozart, Amarula etc.