La final de an, numărul anunțurilor afișate pe Mercador.ro depășise 1,6 milioane, fiind în creștere cu aproximativ 130% față de 2012. Mai mult, peste 80% dintre acestea sunt postate direct de către proprietari. Totodată, conform Google Trends, în 2013 românii au căutat pe internet cuvântul mercador cu peste 300% mai mult față de 2012.

În prezent, Mercador.ro este site-ul cu cele mai multe anunțuri active din piață. Creșterea puternică a numărului acestora în 2013 a făcut ca platforma să se detașeze de urmăritorii concurenți direcți, dacă luăm în calcul atât numărul cât și varietatea ofertelor:

  • Auto, moto și ambarcațiuni – 365,865 anunțuri
  • Imobiliare – 256,068 anunțuri
  • Moda și frumusețe – 332,079 anunțuri
  • Mama și copilul – 96,990 anunțuri
  • Sport și timp liber – 92,077 anunțuri

Evoluția Mercador.ro anul trecut se datorează investițiilor active în campaniile de promovare a brandului, cât și optimizarilor aduse platformei, care au generat rezultate rapide pentru vânzători, Astfel, am devenit site-ul cu cele mai multe anunțuri”, menționează Cristina Gheorghițoiu, Business Manager Mercador.ro.

 

Conform studiului de piață realizat împreună cu GfK în luna noiembrie 2013 pe un eșantion de 600 de persoane, Mercador.ro este pe primul loc în rândul site-urilor de anunțuri menționate de români. La fel, în termeni de notorietate, platforma urcă de pe locul trei, poziție deținută în 2012, pe primul loc în topul site-urilor de anunțuri.

“Conform rezultatelor cercetării efectuate în parteneriat cu GfK, Mercador.ro a reușit să atragă un număr semnificativ de utilizatori de pe site-urile competitoare, iar prin serviciile oferite să crească loialitate în rândul lor. Primim frecvent mesaje de la utilizatori ce au reușit să vândă produse în decurs de numai câteva ore, lucru pe care ni-l dorim pentru toți cei care folosesc platforma Mercador.ro“, explică în continuare Cristina Gheorghițoiu.

În raport cu 2012, Mercador.ro a înregistrat o dublare a numărului de vizitatori unici pe site și aproape o triplare a numărului de afișări în 2013. Totodată, în decembrie 2013 Mercador.ro a urcat în clasamentul SATI (Studiul de Audiență și Trafic Internet) pe locul 6 în topul celor mai vizitate site-uri din România, comparativ cu 2012 când era situat pe poziția 27.

Lansat în 2010, Mercador.ro face parte din Allegro Group România, alături de Autovit.ro și FashionDays.ro.