OnePlus 9 este la momentul actual unul dintre cele mai performate telefoane cu Android de pe piață. Telefonul vine cu cel mai nou procesor high-end de la Qualcomm, Snapdragon 888 cu arhitectură pe 5 nanometri.

Pachetul de prezentare

Pentru review, am primit telefonul în ambalajul său de retail. În cutie se găsesc: telefonul, o husă de silicon, același încărcător pe care l-am primit și cu OnePlus 8T (un încărcător rapid Warp Charge de 65 W). De asemenea, este inclus și un cablu USB-C la USB-C, care la momentul actual este bine-primit, luând în considerare că tot mai multe dispozitive dispun doar de conectorul în cauză.

Performanță

Telefonul primit pentru review este varianta cu 12 GB RAM LPDDR5 și 256 GB stocare UFS 3.1. În AnTuTu 8, telefonul a obținut un scor de aproape 700.000 de puncte, acesta plasându-se pe locul 4, fiind depășit doar de către flagship-urile de la ROG, iQOO și Xiaomi. Iar în GeekBench 5, telefonul a reușit să obțină un scor de 1084 (single-core) și 3270 de puncte (multi-core).

Camere

Colaborarea inițiată de către cei de la OnePlus cu reputata companie Hasselblad a adus producătorului chinez un avantaj enorm în ceea ce privește camerele (pentru cine nu știe, camerele care au fost folosite în cadrul misiuni Apollo 11 au fost produse de Hasselblad, o companie suedeză fondată in anul 1841). În cadrul acestui parteneriat, cele două companii au dezvoltat camerele prezente pe telefon. Hasselblad calibrând totul de la culori, până la un mod pro, în care se poate controla white balance-ul, ISO-ul, timpul de expunere etc.

Sistemul constă în trei camere, acesta având:
• o cameră principală / wide de 48MP;
• o cameră ultra-wide de 50MP;
• o cameră monocrom de 2MP.

Ca primă impresie, am observat îmbunătățirea semnificativă a camerelor față de predecesorul său. Pozele făcute la interior, la exterior, macro și pe timp de noapte sunt de o calitate impresionantă. Vorbind de video, telefonul poate filma nu numai la 4K HDR la 30 FPS, dar și 8K la 30 fps. Filmarea 8K este potențată de memoria rapidă menționată anterior.

Gaming

Având la bază cel mai nou și performant procesor de la Qualcomm, telefonul are veleități clare pe zona de gaming. Pentru o performanță mai bună, producătorul recomandă modul „Pro Gaming”, acesta asigură, pe lângă performanța îmbunătățită, și un mod avansat de Do Not Disturb. Sistemul de răcire constă în multiple straturi de grafit și cupru, dar și dintr-un „vapor chamber”.

Concluzii

OnePlus 9 își merită într-adevăr numele de flagship și a primit din partea noastră cinci stele și aprecierea ITChannel “Best Performance”.