La începutul acestei luni, Huawei a lansat un model nou al tabletei MatePad. Tableta vine cu destul de multe funcționalități, la un preț destul de bun (preț recomandat de 1299 de lei).

Prima impresie

Tableta are doar 7,9 mm grosime și un ecran de 10,4 inch.  Ecranul este IPS, dar are o calitate foarte bună în opinia noastră, atât în ceea ce privește modul de afișare a culorilor, cât și din punct de vedere al contrastului. Rezoluția ecranului este 2K (1200 x 2000 pixels), iar raportul ecran / corp tabletă este de 81%.

La prima vedere, tableta este elegantă (fiind disponibilă într-o culoare foarte plăcută – Midnight Grey) și îți oferă senzația unor componente de calitate (atât spatele, cât și cadrul tabletei sunt din aluminiu).

Performanțe

Tableta vine cu un procesor de ultimă generație (Kirin 820 – octa core și dezvoltat pe o tehnologie de 7 nm). De asemenea, este încorporat și un chipset grafic Mali G57. În România, tableta este disponibilă cu 4 GB de RAM, în variantele cu stocare de 64 GB RAM (modelul primit de noi la review) și 128 GB.

Tableta a obținut punctaje excelente în toate banchmark-urile rulate. Acest lucru o face pretabilă atât pentru task-uri simple (de genul aplicațiilor Office sau vizionarea de filme), cât și pentru task-uri complexe care cer o forță mare de procesare (jocuri, aplicații grafice și multimedia).

În AnTuTu, tableta a obținut 362.488 de puncte. De asemenea, am testat și în 3DMark Wildlife tableta a obținut 1942 de puncte.

Conectivitate

Tableta vine cu suport pentru WIFI 6, acest lucru asigurând viteze excelente pentru această tabletă.  De asemenea, tableta vine cu un port USB-C pentru încărcare și transfer.

HUAWEI MeeTime oferă performanțe audio stabile și video de înaltă rezoluție, chiar și în locurile în care calitatea conexiunii la Internet nu este foarte bună. Cu noua funcție de Screen Sharing, se poate partaja ecranul printr-un singur click, pentru o comunicare mai eficientă.

Sistemul de sunet  este echipat cu patru difuzoare și patru microfoane. Cu ajutorul sistemului Histen 6.1 3D stereo și prin optimizarea Harman Kardon, calitatea sunetului este mult peste alte tablete testate de noi până acum.

Sistemul avansat cu 4 microfoane oferit de HUAWEI MatePad îți detectează vocea folosind o funcție de reducere a zgomotului ambiental care asigură o comunicare fără probleme. Cu funcția FollowCam activată, poți fi mereu în centrul cadrului în timpul apelurilor video, în timp ce funcțiile Smart View și modul Spotlight îți oferă posibilitatea unei comunicări de grup mai atractive și mai eficiente.

Camere

Tableta vine cu ambele camere identice având 8 MP, iar calitatea pozelor este foarte bună. Este surprinzătoare existența modurilor multiple pentru fotografii (PRO, Panorama, Time Lapsee, Moving Picture). În plus, camera principală este înzestrată și cu funcționalitatea de flash. Calitatea fișierelor video este de asemenea bună, filmarea putându-se realiza la 1080p și 30 cadre pe secundă.

Software

Cu toate că vine cu varianta open source a Android 10 (incluzând interfața EMUI 10) și fără serviciile Google, în cadrul ecosistemului Huawei sunt disponibile  o serie de aplicații interesante.

Prin intermediul aplicației Huawei Share, ecranul telefonului tău este proiectat pe tabletă ceea ce îți va permite să folosești un ecran mai mare, cu o libertate de mișcare sporită. Acum poți să efectuezi un apel telefonic, să trimiți un mesaj și să verifici fotografii din telefon, de pe ecranul tabletei. De asemenea, poți să muți fișiere cu funcția drag and drop între cele două dispozitive, dar și să editezi fișierele în timp ce faci schimb de mesaje cu prietenii pe telefon, utilizând aceeași tastatură. Huawei Share nu este disponibilă în interacțiunea tabletei cu telefoanele Huawei.

Aplicația Multi-Window îți permite să realizezi activități multiple simultane, în mod eficient, atunci când lucrezi, te joci sau înveți. Apasă pe dock pentru a afișa meniul de comenzi rapide şi vei avea o experiență mai convenabilă și mai captivantă utilizând ecranul divizat.

M-Pencil

Indiferent dacă vrei să desenezi, să scrii sau să mâzgălești la întâmplare, creionul HUAWEI M-Pencil îți oferă o experiență lină, ca și cum ai scrie cu creionul pe hârtie. Cu o latență redusă, senzație de utilizare Pencil oferă posibilități multiple de utilizare. Fabricat din materiale compozite, nu numai că redă cu acuratețe atingerile, dar îți oferă și experiențe fiabile de durată pentru utilizare zilnică.

Concluzii

Matepad este o tabletă interesantă, unele dintre funcțiile ei depășind condiția unui dispozitiv mid-range. Din partea noastră a primit 5 stele și premiul Best Buy pentru semstrul 1 al anului acesta.