Realme 7 Pro este un telefon care vine cu un ecran Super AMOLED și o încărcare extrem de rapidă la aproximativ 1200 de lei. Ecranul AMOLED pe un telefon la acest preț este cu siguranță o premieră pentru noi, în general telefoanele din această categorie având un preț de peste  2000 de lei.

Prima impresie

Telefonul are un design reușit, în opinia noastră, fiind disponibil în două culori (Mirror Blue și Mirror Silver). Spatele și cadrul telefonului sunt din plastic (lucru explicabil pentru un telefon buget), dar este disponibilă în pachet o husă din silicon. Ecranul este însă bazat pe Gorilla Glass 3+, care este o facilitate întâlnită mai ales pe telefoanele mid range și de top.

 Punctele forte

Telefonul vine cu un încărcător de 65 W, care încărcă telefonul în aproximativ 34 de minute. Am testat o încărcare pornind de la telefonul complet descărcat și chiar acest timp a fost necesar pentru  full charge. Încărcarea foarte rapidă este potențată și de cablul special, care se poate observa cu ușurință că este mai gros decât cel tradițional de pe alte telefoane.

Un alt plus al telefonului este ecranul Super AMOLED de 6,4 inch, care are integrat senzorul de amprentă în ecran. AMOLED este o tehnologie mult mai bună decât LCD, controlând fiecare pixel al ecranului. În consecință, puteți avea Always On Display, iar temele Dark Mode conduc la o economie substanțială a bateriei (pixelii negrii sunt efectiv închiși și nu consumă curent).

Un alt avantaj al  telefonului este legat de memoria de 8 GB RAM, un nivel de memorie mai rar întâlnit pe telefoanele sub 1500 de lei. De asemenea, sunt incluse două sloturi pentru SIM-uri, dar și un al treilea slot pentru un card Micro SD (este primul telefon primit la test de noi  înzestrat cu trei sloturi). Suplimentar, stocarea telefonului este de 128 GB RAM.

Performanțe

Telefonul este înzestrat un procesor Qualcomm SM7125 Snapdragon 720G (8 nm), procesor dispobibil pe telefoanele de top în 2019 și la începutul lui 2020.

Telefonul a obținut  puncte în GeekBench 5 1523 puncte, iar în AnTuTu 278414 puncte. Performanțele îl fac pretabil și pentru jocurile de ultimă generație. Vizualizarea fișierelor video este fluidă chiar în cazul fișierelor la rezoluții mari.

Foto / video

Telefonul se încadrează în gama de preț în ceea ce privește zona foto.  După cum puteți vedea din selecția de poze: fotografiile macro sunt excelente, pozele de exterior sunt foarte bune, iar cele de interior (realizate în somptuaosa casă a lui Ceaușescu) sunt decente. În concluzie, cele patru camera + cea de selfie își fac bine treaba pentru un telefon de 1200 de lei. Filmarea 4K la 30 fps este decentă, singura problemă pe care am observat-o este adaptarea destul de greoaie de la zonele luminate puternic, la cele mai puțin luminate.

Concluzie

Telefonul a obținut 5 stele din partea noastră și calificativul best buy care considerăm că îl merită cu prisosință pentru ce oferă la prețul de 1200 de lei.

O selecție de poze realizate cu telefonul și salvate la rezoluția lui este disponibilă la adresa de mai jos

https://tinyurl.com/realme7proitchannel