In fiecare zi, zeci de milioane de oameni din intreaga lume folosesc platforma OLX pentru a cumpara si a vinde bunuri, a gasi un loc de munca sau a inchiria o casa. In Romania, intr-un an de la rebranding-ul Mercador.ro in OLX.ro, platforma a avut o crestere spectaculoasa, dublandu-si numarul de anunturi active si a vizualizarilor din site.

Astfel, in ultimele 12 luni, OLX.ro a atras cu 80% mai multe vizite decat o facea Mercador.ro in aceeasi perioada, dublandu-si numarul de afisari si ajungand la pragul de 890 de milioane.  Totodata, in 2015 versiunea de mobil a site-ului a inregistrat in fiecare luna peste 12 milioane de vizite, cu o crestere de 150% fata de perioada similara din 2014.

Pentru OLX.ro, minutul de aur s-a inregistrat pe 28 aprilie 2015, cu peste 1,2 milioane de vizitatori unici si 1,75 milioane de vizite, atat pe site, cat si in cadrul aplicatiilor de mobil.

La fel, in ultimul an, numarul anunturilor postate pe OLX.ro s-a dublat, depasind in prezent pragul de 4,4 milioane. Mai mult, peste 40.000 de oferte noi sunt postate zilnic pe OLX.ro, cu 30% mai mult fata de perioada Mercador.ro. Categoriile cu cele mai multe anunturi sunt Auto, Moto si Ambarcatiuni (1,2 milioane), Electronice si Electrocasnice (760.000) si Moda si Frumusete (670.000), raportand in ultimele douasprezece luni cresteri de 59%, 45% si respetiv 29%.

Aceeasi tendinta crescatoare se observa si pentru solutiile mobile, OLX.ro fiind singurul site de anunturi din Romania cu aplicatii native pentru cele mai importante sisteme de operare: iOS, Android si Windows Phone. Astfel, in ultimul an numarul de vizite in aplicatia de Android a crescut cu 290% si, respectiv, cu 150% pentru cea de iOS. Aplicatia pentru Windows Phone, lansata in octombrie 2014, este una dintre cele mai descarcate aplicatii romanesti pentru acest sistem de operare, ocupand in prezent prima pozitie in categoria Lifestyle.

Lunar, peste 8 milioane de romani acceseaza OLX.ro, in prima jumatate a lunii mai acesta fiind cel mai vizitat site din Romania.