Kaspersky Lab introduce noua generatie a Kaspersky Private Security Network, o versiune privata a solutiei Kaspersky Security Network. Aceasta le permite companiilor mari sa isi mareasca viteza de detectie, cu ajutorul accesului in timp real la date globale referitoare la amenintari, rezultate din 80 de milioane de senzori, fara sa distribuie nicio informatie in afara retelei companiei lor. Versiunea innoita a Kaspersky Private Security Network ofera optiuni suplimentare de personalizare care sa se adapteze cerintelor clientilor comerciali. Solutia le permite companiilor sa isi imbunatateasca informatiile de securitate cibernetica prin completarea solutiei Kaspersky Private Security Network cu liste personalizate de URL-uri si evaluarea fisierelor, cu ajutorul unor surse in-house si al unor furnizori independenti.

Avand in vedere ca 57% dintre companii constientizeaza faptul ca securitatea lor IT va fi compromisa la un moment dat, nevoia unor informatii de securitate in timp real este in crestere continua. Sistemele cloud de informatii despre amenintarile cibernetice ajuta la analizarea mai rapida si cu mai multa acuratete a fisierelor suspecte (prin suma de control, prin certificate sau URL-uri) si protejeaza companiile impotriva pierderii datelor importante sau a compromiterii intregii insfrastructuri IT. Mai exact, Kaspersky Security Network (KSN), infrastructura cloud oferita de Kaspersky Lab, livreaza companiilor verdicte despre noi specimene de malware, in doar cateva minute, pe baza datelor culese de la 80 de milioane de senzori din intreaga lume. Insa, pentru unele companii, folosirea solutiilor cloud poate fi limitata de reglementari si cerinte specifice de securitate. Kaspersky Private Security Network rezolva aceasta problema prin varianta de cloud privat, care contine o copie interna a KSN si include toate avantajele sale, in infrastructura IT a companiei respective. Informatiile actualizate despre amenintari ajung din KSN prin sincronizarea intr-o singura directie, ceea ce inseamna ca nicio informatie nu este  transmisa de la reteaua corporatiei catre cloud.

Informatii de securitate cibernetica personalizate, de generatie urmatoare

Scalabilitatea si flexibilitatea sunt cerinte obligatorii, prezente in strategiile de IT ale intreprinderilor moderne. Avand capacitatea de a se adapta la retele cu pana la 500.000 de noduri, noua generatie a Kaspersky Private Security Network are ca prioritate personalizarea informatiilor despre amenintari. Noua functionalitate le permite companiilor sa adauge in Kaspersky Private Security Network  informatii furnizate de client, printre care evaluarea integritatii fisierelor prin suma de control (SHA256 sau MD5) si evaluarea URL-urilor. De asemenea, acest lucru permite includerea fisierelor clientilor in lista sigura, pentru a elimina detectiile fals pozitive. Interfetele speciale pentru fluxurile externe de informatii despre amenintari le permit echipelor de securitate cibernetica sa incarce informatii despre fisier si sa faca evaluarea URL-urilor direct in Kaspersky Private Security Network, fara alti pasi intermediari.

Aceste caracteristici pregatesc echipele, departamentele de securitate IT si echipele SOC, punandu-le la dispozitie instrumente puternice de automatizare si le permit sa accelereze analiza amenintarii si sa scurteze timpul scurs pana la prima reactie, in cazul unui incident.

Imbunatatirea apararii prin management

Ultima generatie a solutiei Kaspersky Private Security Network a fost, de asemenea, imbunatatita si din punctul de vedere al managementului si al utilizarii. Noul sistem de operare CentOs le permite companiilor care functioneaza fara acces la Internet sa colecteze informatii despre amenintari in timp real, prin intermediul portalului KPSN, fara ca nici macar un singur byte sa iasa din perimetrul retelei corporatiei. Solutia are, de asemenea, o noua interfata web, care face managementul informatiilor despre amenintari mai bine structurat si mai intuitiv.

”Abilitatea de a opri lantul nociv al amenintarilor avansate cat mai devreme posibil, este cruciala pentru organizatiile guvernamentale si intreprinderile din anumite zone de business”, spune Alessio Aceti, Head of Enterprise Business la Kaspersky Lab. “Oricum, de multe ori aceste organizatii nu pot sa profite de informatiile despre amenintari disponibile in sisteme bazate pe cloud, din cauza politicilor de securitate si a restrictiilor, care devin tot mai dificile odata cu presiunile in crestere ale reglementarilor guvernamentale. Pentru a ne asigura ca politicile de securitate cibernetica sunt in concordanta cu prioritatiile de business, am introdus o solutie patentata care pune la dispozitia  tuturor companiilor, chiar si a celor cu cerinte stricte de conformare, informatii despre amenintari. Aceasta noua generatie a Kaspersky Private Security Network pastreaza datele importante ale companiei in interiorul retelei si reuseste, in acelasi timp, sa furnizeze informatii de securitate cibernetica bazate pe cloud, pentru a ajuta companiile sa fie cu un pas inaintea amenintarilor curente. ”

Pentru a afla mai multe despre Kaspersky Private Security Network, va rugam vizitati site-ul nostru.