Pe măsură ce longevitatea populației crește, după cum arată studiile internaționale, și adoptă un trai preponderent metropolitan, sănătatea și starea generală de bine devin un aspect tot mai important al vieții cotidiene. Timpul este însă limitat și rareori permite sesiuni prelungite de fitness, iar un antrenor personal se poate dovedi adesea costisitor, astfel că sunt necesare noi metode pentru menținerea sănătății. HTC, lider global în inovație și design face un pas înainte și furnizează instrumentul de fitness ideal. Prin parteneriatul cu Fitbit, celebra aplicație de statistici fitness pre-instalată pe dispozitiv, noul smartphone HTC One (M8) devine propriul antrenor personal.

Astfel, Fitbit încurajează utilizatorii să-și mențină sănătatea, tonusul și motivația de a face sport și înregistrează statistici conform unor indicatori de performanță predeterminați. Meniul principal Fitbit este integrat în HTC BlinkFeed, trimite actualizări direct pe ecranul principal și împreună cu tehnologa M8 de eficientizare a consumului, aplicația colectează continuu statistici fără a epuiza puterea bateriei.

În România, gama FitBit ce poate fi utilizată împreună cu aplicația pre-instalată doar pe smartphone-ul HTC One (M8) este disponibilă în exclusivitate la Orange România. Operatorul a adus în premieră brandul FitBit în România, iar la orice HTC One (M8) cumpărat din cadrul magazinului online clienții beneficiază de o reducere de 10% pentru orice produs FitBit.

Aplicația și produsele Fitbit pot fi utilizate pentru a urmări indicatori ai activităților de bază, întregistrând numărul de pași efectuați, distanța parcursă și numărul de calorii arse. Telefonul poate fi, de asemenea, folosit în tandem cu indicatorii Fitbit de activitate wireless și cântarul electronic Fitbit oferă totodată brățara electronică și dispozitivul clips, dotate cu indicatori de performanță, care furnizează statistici 24/7, cuantifică numărul de scări urcate, monitorizează perioadele de somn, activează utilizatorul cu alarmă silențioasă și oferă acces asupra unor funcții suplimentare în timpul exercițiilor fizice efectuate chiar și în lipsa telefonului.

Mihai Nodea, country manager pentru HTC în România și Moldova: “Astăzi telefonul îndeplinește o varietate mare de funcții și roluri, precum cea de jurnal personal, e-mail, aplicații social media și de știri, TV mobil și devine chiar un antrenor personal de fitness. Acordăm o atenție foarte mare calității vieții utilizatorilor HTC One (M8), iar prin intermediul aplicației FitBit, aceștia au posibilitatea să își țină sub control starea de sănătate și tonusul. Aplicația FitBit, preinstalată pe noul HTC One (M8), are de asemenea rolul de a menține motivația utilizatorului pe parcursul antrenamentelor sportive și de a ridica ștacheta prin stabilirea de noi scopuri, indiferent daca acestea țin de regimul alimentar, de hidratare, sau de nivelul de dinamism al utilizatorului.”

Sfaturi rapide pentru a maximiza beneficiile aplicației Fitbit pentru HTC One (M8):

–          Sfat 1: Primul pas poate fi unul mic – Stabilește scopuri mici și ușor de pus în practică, le vei îndeplini cu brio. Nu plănui să alergi la un maraton încă, începe cu distanțe scurte – de la 3 kilometri la 5 kilometri, apoi 10 kilometri și tot așa. Te vei menține motivat, astfel nu vei renunța cu ușurință, vei merge mai departe.

–          Sfat 2: Joc de glezne – Alege să mergi pe jos, în loc să călătorești cu transportul în comun, urcă scările, în loc să iei liftul. Numărul de pași recomandat zilnic este de 10.000+.

–          Sfat 3 – Poziția de drept! – Vei arde mai multe calorii dacă stai în picioare 50% din zi și cel puțin o dată pe oră. Încearcă să stabilești întâlniri de serviciu în picioare, sunt mai eficiente decât cele in care stai așezat.

–          Sfat 4 – În echipă cu un prieten – Partenerul de exerciții fizice te menține motivat.

–          Sfat 5 – Recompensează-te! – Odată ce atingi un țel, principalul premiu este de ordin fizic și mental, dar alege să investești în echipament de fitness, merită efortul