HTC, lider global în inovație și design, anunță astăzi mult-așteptatul model HTC One® (M8), succesorul modelului premiat HTC One (M7). Noul HTC One (M8) se lansează în varianta de culoare Gunmetal Gray, include cea mai nouă versiune a interfeței HTC Sense™ 6 și Smart Sensor Hub, soluție care anticipează acțiunile utilizatorului și folosește funcția de control Motion Launch™ pentru a simplificarea interacțiunii cu telefonul. Noua tehnologie Duo Camera ajută utilizatorii să realizeze fotografii creative și să le editeze cu efecte profesionale, iar HTC BoomSound™ stabilește noi standarde de calitate audio pentru un smartphone.

Peter Chou, CEO HTC: „În 2013 am lansat cel mai bun smartphone din lume, însă nu am încetat nicio clipă să căutăm să ne autodepășim și să ridicăm mai sus ștacheta. Suntem pionieri în inovațiile de tehnologii mobile și proiectăm și construim dispozitive care uimesc, inspiră și transformă industria smartphone-urilor. Sunt mândru să lansez astăzi cel mai impresionant, intuitiv și avansat smartphone din industrie, noul HTC One (M8)”.

Design impresionant, atât la exterior, cât și la interior

HTC revoluționează designul și calitatea cu noul model HTC One (M8). Carcasa este proiectată și construită din materiale durabile, iar designul este impresionant și armonios, încorporând ecranul de 5 inch, cu afișaj full HD (1080p). Carcasa se evidențiază prin contururi curbate, mai subțiri, care asigură o aderență mai bună a telefonului în palmă.

Noul HTC One (M8) este dotat cu un processor quad-core de 2,3 GHz Qualcomm Snapdragon 801 și este compatibil cu tehnologia 4G LTE. Smartphone-ul rulează cea mai recentă versiune a sistemului de operare Android, 4.4 KitKat, și afișează o interfață nouă HTC Sense™ 6, disponibilă integrat, sau prin descărcarea unui upgrade din Google Play store. Redesenată de la zero, interfața Sense™ 6 este acum mai lizibilă, mai aerisită și oferă o experiență mai intuitivă de accesare, și va fi disponibilă în variante cromatice personalizabile.

Un salt înainte în domeniul foto

Noul HTC One (M8) oferă o nouă dimensiune în domeniul foto, fiind primul smartphone din lume care îmbină în premieră tehnologia Duo Camera, cu modulul ingenios HTC UltraPixel™, cu un blitz Dual Flash și cu înregistrare video Full HD (1080p) pentru obținerea de imagini incredibile în toate condițiile de lumină și de capturi video de înaltă calitate. Camera frontală wide-angle de 5 MP garantează fotografii selfie excepționale.

Suplimentar față de modulul principal HTC UltraPixel™, modelul HTC One (M8), dotat cu Duo Camera, integrează și un senzor de adâncime care permite realizarea de imagini detaliate în cadru de adâncime focală, și permite editarea fotografiilor cu un grad de flexibilitate nemaiîntâlnit.

Tehnologia foto HTC One (M8) ajută utilizatorii să surprindă portrete impresionante și să adapteze focalizarea asupra imaginii cu funcția UFocus™, care permite o evidențiere surprinzătoare a subiectului fotografiat, alături de funcția Foregrounder utilizată pentru editarea fundalurilor foto cu efecte creative. De asemenea, fotografiile pot fi editate cu efecte de sezon folosind animațiile din pachetul Seasons. Funcțiile Copy & Paste transferă persoanele sau obiectele fotografiate în cadrul altor imagini, iar Dimension Plus™ prezintă noi perspective de vizualizare a fotografiilor prin simpla înclinare a ecranului pentru a vedea un alt unghi asupra imaginii.

Tehnologia avansată de fotografiere permite chiar să capteze “imagini de culise”, astfel încât, odată activat obturatorul, cea mai clară imagine este afișată în mod automat. Focalizarea camerei deschide obturatorul cu o viteză de 300 de milisecunde și produce imagini de înaltă calitate, surprinse la secundă din mișcare, iar în situațiile în care este necesară activarea blitz-ului, aparatul dotat cu LED Dual Flash selectează nuanțele exacte ale tenului, potrivește intensitatea luminii și facilitează realizarea unei fotografii profesionale.

Eforturile depuse pentru a crea imagini remarcabile au fost completate de echipa de designeri a interfeței HTC Sense™ prin organizarea meniului galeriei foto, acesta fiind dotat cu un funcția Image Match, un instrument de căutare care descoperă în mod intuitiv toate fotografiile care conțin un anumit subiect în cadrul unui album.

Nu în ultimul rând, noul HTC One (M8) integrează de asemenea modul Slow Motion, care permite realizarea de clipuri video filmate cu încetinitorul și editarea ulterioară a acestora din punct de vedere al vitezei de derulare.

HTC Zoe™ în Cloud

În 2014, HTC Zoe™ devine o platformă socială și colaborativă în Cloud. Utilizatorii pot încărca filmările preferate Zoe Videos, pot invita prieteni în rețea să adauge propriile fotografii, clipuri video sau melodii preferate. Noua aplicație HTC Zoe va fi disponibilă spre descărcare din Google Play în această vară.

Motion Launch – Comenzi rapide controlate prin gesturi simple

Prin noua interfață HTC Sense™ 6, modelul HTC One (M8) se mândrește cu capabilități demne de un al șaselea simț. Un prim exemplu – Motion Launch™ poate detecta poziția telefonului în mediul înconjurător, prin intermediul unor senzori de mișcare, iar utilizatorul poate interacționa astfel cu telefonul fără a aprinde ecranul. Un simplu gest de glisare va activa dispozitivul, funcția Auto Answer permite preluarea unui apel prin apropierea telefonului de ureche, fără a atinge ecranul cu degetul – o proprietate la îndemână în momentul în care speli vasele și îți sună telefonul – două atingeri consecutive aprind ecranul, două atingeri consecutive închid ecranul, gesturi elementare care simplifică activitățile cotidiene.

Husa HTC Dot View™ – Fler retro pentru protecția telefonului

Aplicațiile practice ale funcției Motion Launch™ sunt extinse prin intermediul husei Dot View a noului HTC One (M8), care poate fi activată prin două atingeri consecutive astfel încât să afișeze ora, condițiile meteo, alerte cu privire la noi mesaje, e-mail-uri sau apeluri fără a fi necesară deschiderea husei sau activarea ecranului principal.

Un telefon remarcabil merită un design excepțional de husă protectoare pentru a incorpora funcționalități de primă clasă. Optimizată prin intermediul HTC Sense™ 6, husa HTC Dot View™ protejează ecranul, afișează notificări și permite interacțiuni, afișajul fiind stilizat în manieră retro, de tip matrice.

Power Saving Mode – Timp de stand-by impresionant, fără costuri suplimentare

Inovațiile HTC nu se încheie aici, ci sunt vizibile și din punctul de vedere al modalității în care oamenii utilizează bateria de la telefon. Modelul HTC One (M7) al anului 2013 este optimizat pentru consum de energie foarte scăzut. Noul Model HTC One (M8) impune un nou standard, bateria având o durată de viață cu 40% mai mare. Modul clasic de economisire a energie oferă timpi suplimentari de funcționare,  modul extrem de economisire a energiei permite o nouă extindere a autonomiei. Încărcată la maxim, bateria va oferi putere de funcționare pentru 14 zile, timp în care pot fi preluate apeluri, mesaje text și e-mail-uri. Modul de salvare energie poate fi activat manual sau automat și furnizează timpi adiționali de stand-by – 60 ore în plus pentru baterie 20%, 30 ore în plus pentru baterie 10%, 15 ore în plus pentru 5% baterie, funcție care scapă utilizatorii de stresul de a rămâne fără baterie la telefon.

HTC BoomSound™ – un sunet impresionant

Noul HTC One (M8) aduce experiența sonoră inegalabilă. Cea mai recentă tehnologie HTC BoomSound™ creează o atmosferă audio imersivă prin sunetul puternic și de o claritate excepțională, care surprinde un spectru generos de tonalități, de la cele mai înalte, la cele de bass. Puterea sunetului este sporită cu 25% față de predecesorul HTC One (M7), fără a compromite calitatea audio. Noul model HTC One (M8) dispune de două difuzoare frontale (cu incinte audio regândite), dotate cu amplificatoare noi și profile software audio personalizabile pentru a defini cu fidelitate experiența sonoră a utilizatorului.

HTC BlinkFeed™ – Știri livrate direct pe ecranul principal

Interfaţa HTC BlinkFeed™ este mai intuitivă și oferă utilizatorului o acțiune continuă de scroll pentru răsfoirea fluidă a fluxului de știri, stilul graficii de redare prezintă articole în cadrane adaptabile, iar lizibilitatea textelor este superioară. Odată cu implementarea unui nou SDK (Software Development Kit) ce permite partenerilor să integreze conținut propriu, astfel încât utilizatorii pot găsi, se pot abona la noile surse media și pot crea fluxuri personalizate de știri. Indiferent de subiect, fie sporturi, filme, sau shopping, informația relevantă se face remarcată. Opțiunea News Bundles (Grupuri de știri) aduce împreună toate articolele și tweet-urile zilei grupate în cadrul aceluiași topic din peste 1.000 de surse partenere, categorizate pe o singură pagină, pentru a fi parcurse cu ușurință.

Fitness dintr-o privire

Cu noul HTC One (M8), utilizatorii se pot menține mai bine în formă prin combinarea hub-ului de senzori cu aplicația Fitbit®. Separat, telefonul poate fi folosit împreună cu accesoriile de monitorizare Fitbit pentru aplicații complexe, precum monitorizarea somnului și alarme inteligente, sau pentru continuarea monitorizării, chiar și in absența telefonului. Prin Fitbit, smartphone-ul monitorizează somnul sau activitatea fizică a utilizatorilor care pot stabili obiective de performanță, toate informațiile fiind afișate în HTC BlinkFeed.

Fitbit este cea mai descărcată aplicație pentru dispozitive de fitness pe Google Play store.