Va amintiti acele clipuri jenante de acum cativa ani in urma, care au ajuns cumva pe Facebook? Au fost jenante pentru acele cateva ore cat au fost in partea de sus a profilului de Facebook , dar apoi au fost acoperite de alte update-uri.

Insa joi, Facebook a lansat un nou design de profil numit Timeline, care ofera intreaga istorie a activitatilor de pe Facebook cu un singur click. Acesta este primul moment cand cei 800 de milioane de useri ai Facebook ar trebui sa realizeze cate firmituri digitale au lasat pana acum pe site, si pe internet in general.

Noul format este menit sa trezeasca multe amintiri. Insa ingreuneaza indepartarea de identitatile trecute, ceva ce oamenii care au crescut cu Facebook ar putea dori sa faca. Multi isi vor regasi aici evolutia de la scoala generala la liceu si mai departe.

“Nimic nu este prea neinsemnat ca sa fie trecut cu vederea,” a spus Jonathan Zittrain, profesor la Harvard, care a studiat modul in care Internetul afecteaza societatea. “Toate urmele pe care le lasam migrand pe Web vor fi salvate.”

Vechea pagina de profil Facebook arata cele mai recente postari si like-uri ale unui user. Dar Timeline creaza un montaj cronologic din fotografii, linkuri si update-uri pentru fiecare luna si an de la alaturarea Facebook.

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a prezentat Timeline la sfarsitul lunii septembrie in cadrul conferintei anuale a companiei. L-a descris ca fiind un mod de a oferi un portret complet al userului Facebook, nu doar prin citirea update-urilor sau vizualizarea fotografiilor.

Pentru mai multe informatii accesati: www.nytimes.com