Apple Inc. si Samsung Electronics Co., au intentat procese una impotriva intr-un tribunal german din cauza tehnologiei folosite la tablete si telefoane mobile. Ambele au probleme in a demonstra ca patentele detinute acopera metodele folosite, a spus judecatorul.

Samsung a dat in judecata Apple din cauza procedurilor matematice de codare ale procesoarelor. Apple a dat in judecata Samsung din cauza procedurilor pentru deblocarea ecranelor tactile. Ambele au probleme in a demonstra ca cealalta parte incalca patentele, a spus judecatorul Andreas Voss din Mannheim, Germany, in cadrul audierilor.

“Cee ce numiti o solutie matematica ingenioasa nu pare sa se reflecte in patentele dumneavoastra,” a spus Voss avocatilor Samsung. Celor de la Apple le-a spus, “Patentul vostru vorbeste de un traseu pre-determinat pe touch screen, dar unde se regaseste acesta pe dispozitivele Samsung?”

Compania Apple din Cupertino, California, si Samsung, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, se infrunta in tribunalele germane din cauza dispozitivelor smartphone. Apple, cea mai mare companie tehnologica din lume, a primit o decizie favorabila temporara la inceputul anului, vanzarile tabletei Galaxy 10.1 ale competitorului sau fiind sistate, invocand drepturi detinute asupra designului.

Ambele se vor intalni saptamana viitoare atunci cand o curte de apel din Dusseldorf va asculta cazul Galaxy 10.1. Un alt tribunal va audia un alt proces al Apple ce doreste oprirea vanzarilor unui anume model al tabletei Galaxy.

Pentru mai multe informatii accesati:
http://www.businessweek.com/news/2011-12-17/apple-samsung-face-hurdles-in-patent-suits-judge-says.html