Funcția de grupuri de pe Facebook este pe cale de a primi niște schimbări mari, și dacă ați folosit Discord, noua abordare ar trebui să pară destul de familiară. Meta testează o nouă bară laterală aliniată la stânga și o listă de canale pentru grupuri, iar modificările îmi dă impresia că Meta a luat interfața cu copy-paste. Meta chiar evocă Discord cu culoarea de accent violet.

În centrul modificărilor se află o nouă bară laterală unde se vor regăsi grupurile cu pictograme pătrate rotunjite. La fel ca în cazul Discord și Slack, veți putea fixa grupuri astfel încât acestea să apară mai întâi pe listă. Grupurile individuale vor avea un nou meniu care pare inspiriat direct de la Discord. Meniul organizează lucruri precum canale, conversații Messenger și evenimente unul după altul.

Canalele din Grupuri pot fi chaturi text, camere audio sau “feed room-uri” unde utilizatorii pot posta și comenta într-un mod similar cu ceea ce ești obișnuit să vezi în feedul propriu. Chatul text arată ca un fir Messenger, în timp ce canalele audio seamănă foarte mult cu canalele audio din Discord.

Puteți avea o privire la toate schimbările în pozele de mai jos, care prezintă un grup ipotetic dedicat jocurilor video. Mă întreb de ce ar putut ales această tematica?

Testarea noi interfațe sosește în contextul în care Meta își începe tranziția spre a face Facebook să se simtă mai mult ca TikTok. Scopul acestei schimbări este ca feed-ul tău să recomande mai mult conținut din conturile pe care nu le urmărești, așa că este logic ca Meta să folosească schimbarea ca pe o oportunitate de a regândi modul în care funcționează grupurile pe Facebook. Dar va trebui să așteptăm și să vedem dacă amestecul dintre TikTok și Discord în Facebook are sens în practică –  eu cred că ar putea mai mult confuz decât primitor.

Modificările vor fi disponibile publicului în lunile următoare, a declarat purtătorul de cuvânt al Meta, Kate Cichy, pentru The Verge.

Sursa: The Verge (https://www.theverge.com/2022/6/28/23186527/facebook-groups-discord-channels-test-future-slack)