Navtech se lansează pe piața de soluții ERP. Compania Navtech este specializată în implementarea soluțiilor Microsoft Dynamics NAV și AX.

Pe parcursul carierei sale, Raluca Ioana Komartin a avut diverse roluri legate de domeniul soluțiilor ERP (consultant, director de consultanță, sales & marketing manager, country manager etc.). Legat de decizia de a înființa propria firmă, dna Raluca Ioana Komartin a declarat: „Cred că, din postura de angajat, am ocupat cam toate rolurile, în mai multe firme. Fiecare dintre acestea mi-au adus experiențe variate și am învățat din fiecare foarte mult. Într-adevăr, următorul pas, pe care mi l-am dorit foarte mult, este antreprenoriatul, și nu este aceasta prima încercare în aceasta direcție!”

Navtech este specializată în soluțiile ERP de la Microsoft dedicate companiilor din categoria IMM (Microsoft Dynamics NAV) și companiilor medii și mari  (Microsoft Dynamics AX). “Avem mai multe proiecte în derulare în acest moment. Ca verticale avem proiecte în distribuție, retail, producție industrială etc.” a precizat Raluca Ioana Komartin.

Navtech dispune de o echipă de consultanți cu experiență, fiind implicată în implementarea soluțiilor ERP la companii cu procese complexe de afaceri. La soluțiile de bază Dynamics NAV și AX se adaugă și competențe specifice, dezvoltate pentru aceste soluții, create pentru anumite verticale profesionale. La acest capitol sunt de menționat add-on-ul LS Retail (add-on special creat pentru firmele din retail) și soluții dezvoltate pentru domenii extrem de diverse (e.g. soluții  pentru zona HORECA).

Legat de modul de implementare a soluțiilor ERP și schimbările produse în ultimii ani, Raluca Ioana Komartin a declarat: “Proporția de proiecte ERP standard era mult mai mare în trecut decât este acum. Acum e mai importantă partea de consultanță. Consultantul trebuie să înțeleagă nevoile clientului, să știe să pună în practică soluția pe care o vinde, să aibă o bună comunicare cu clientul, să știe ce să întrebe. Desigur, și soluția este importantă, dar tot consultantul este cel care o construiește. De experiența consultantului depinde construirea unei soluții de succes într-un proiect.”

“Din punctul de vedere al Navtech ne concentrăm pe crearea unei echipe de consultanți cu experiență. Calitatea, certificările și competențele echipei noastre vor fi garanția unor proiecte de calitate și a unei dezvoltări durabile a companiei.” a concluzionat Raluca Ioana Komartin.