Softelligence, compania romaneasca specializata in dezvoltarea si implementarea de aplicatii software e-Business si primul partener Microsoft Azure in Romania, a realizat migrarea in Cloud pentru unul dintre cei mai importanti clienti ai sai, MOL Romania.

Compania petroliera foloseste Softelligence e-Business Suite, suita de solutii bazate pe platforme web, mobile si CRM, ca baza pentru programul de loialitate MultiBonus, un sistem de carduri prin care clientii primesc puncte de loialitate in urma cumparaturilor efectuate in benzinariile MOL. Clientii pot folosi punctele ulterior pentru achizitionarea altor produse si servicii, atat online, in portal, cat si offline, in benzinariile MOL Romania. Programul MultiBonus este unul dintre cele mai importante programe de acest tip de pe piata din Romania, iar campaniile de marketing si comunicare online vizeaza sute de mii de membri, fiind un proiect critic din punct de vedere a disponibilitatii.

Beneficiul principal pe care trecerea pe Windows Azure il aduce pentru MOL Romania este reducerea riscurilor in ceea ce priveste functionarea, administrarea si securitatea infrastructurii pe care functioneaza programul Multibonus.ro. Pentru noi este important sa stim ca partenerii nostri stapanesc tehnologia si reduc riscurile, oferindu-ne astfel posibilitatea de a ne concentra pe ceea ce stim sa facem mai bine: servirea clientilor la un nivel profesionist.”, afirma Camelia Ene, MOL Romania – Head of Retail.

Inca din 2010, Softelligence a folosit Microsoft Windows Azure pentru sustinerea solutiilor de e-Business (Softelligence e-Business Suite), fiind prima companie din Romania care a adoptat tehnologia de cloud computing pentru a-si deservi cat mai bine clientii. In 2012, compania a semnat un Enterprise Agreement cu Microsoft prin care suita de solutii software e-Business a trecut complet in Cloud, oferind clientilor sai disponibilitate maxima si beneficii reale in termeni de costuri, management al riscurilor, facilitati de administrare, imagine, SLA.

Problemele critice pentru majoritatea clientilor Softelligence nu sunt varfurile de incarcare, ci aspectele operationale, administrarea infrastructurii si protejarea acesteia ca securitate si back-up, aspecte care necesita investitii si competente. Prin parteneriatul cu Microsoft, noi le putem oferi aceste servicii la o calitate foarte ridicata cu un cost decent.”, declara Teodor Blidarus, Managing Partner Softelligence.