HP anunță deschiderea centrului de testare a soluţiilor și echipamentelor din categoriile printing, PC-uri, servere, stocare de date si rețelistică, noul sediu fiind o inițiativă comună a celor doua divizii ale companiei: Printing and Personal Systems Group şi Enterprise Group.

HP îşi măreşte astfel spațiul alocat testării şi consultanței oferite asupra produselor şi soluțiilor comercializate în România, noul centru înlocuind sediul HP Interactive Center deschis în urmă cu 11 ani în centrul capitalei.

Noul HP Solutions Center este situat în zona de nord a Bucureştiului, pe platforma Pipera, pe o suprafata de peste 300 mp şi se adresează clienţiilor business, prospecților, partenerilor şi angajaților ce doresc să descopere sau să testeze soluțiile HP.Centrul are o sală dedicată şi complet echipată pentru training-uri, testări şi prezentări de produse sau evenimente.

„Odată cu inaugurarea acestui spațiu, reunim într-un singur loc soluțiile software şi hardware dezvoltate pentru mediul de enterprise şi SMB, aspect ce ne diferentiază în industria IT din România şi demonstrează că suntem un lider de piață care vine în întâmpinarea clienților şi partenerilor de business cu soluții la problemele lor curente. Practic în noul centru clienții şi partenerii noştri de business pot beneficia de consultanță specializată în domeniul soluțiilor integrate IT sau îşi pot testa propriile aplicații într-un mediu real”, declară Tiberiu Dobre, Country Manager PPS HP România.

Spațiul adăposteşte o mare parte din portofoliul de echipamente business HP, cum ar fi stațiile grafice din seria Z sau gamele de PC-uri ProBook şi Elite: tableta Elite Pad sau convertibilul Elite Book Revolve, un computer portabil cu afişaj senzitiv care se roteşte pentru a le permite utilizatorilor să îşi partajeze munca şi se pliază pentru a deveni mobil, ca o tabletă.

De asemeni, pot fi testate soluții de ultima generație bazate pe Thin Clients de la cele mai simple cum ar fi puncte de introducere de date la un terminal, soluții de Virtual Desktop Infrastructure (VDI) bazate VMware, MS Virtual Server sau Citrix, până la soluții de multimonitor pentru procesare de imagini şi multe altele.

În zona de printing, în centru pot fi testate echipamente şi soluții precum cele cu cerneală dedicate segmentului SMB – cele mai noi echipamente din seria HP OfficeJet Pro şi cele de imprimare laser pentru volume mari de lucru: seria LaserJet 800 şi echipamentele Flow din seria 500, care sunt optime pentru implementarea soluțiilor de autentificare.

Cei interesați vor putea descoperi în HP Solution Center cea mai recentă inovație HP din zona de printing, HP OfficeJet Pro X, echipament inclus în cartea recordurilor drept cel mai rapid echipament de imprimare (la testul de imprimare a 500 de pagini).

Totodată, în HP Solution Center se pot testa şi cele mai noi soluții de imprimare pe formate mari, noile plottere HP DesignJet din seria T: T1500 şi T 2500, dedicată zonei de arhitectură, grafică computerizată şi advertising.

Divizia Enterprise Group a pregătit în cadrul centrului soluții de înaltă performanță tehnologică, atât hardware cât şi software.

Acestea sunt constituite din servere lamelare de tip Blade, soluții de stocare de date virtualizate, solutii de back-up şi cele mai noi soluții de comunicații de tip networking.

Întreaga arhitectură descrisă mai sus reprezintă bazele unei soluții de tip HP Cloud System Matrix. Astfel, clienții pot descoperi soluțiile Cloud de tip IaaS (Infrastructure-as-a-Service) ce oferă flexibilitate în provizionarea resurselor fizice şi virtuale.

Mediul de stocare prezent este alcătuit din echipamente virtualizate de înaltă performanță, respectiv HP StoreVirtual 4000 Storage şi HP 3PAR StoreServ 7400 Storage.

Tehnologiile de virtualizare prezente în cadrul acestei soluții sunt construite cu ajutorul soluțiilor software de virtualizare Microsoft Hyper V.

Un alt echipament de ultimă generație recent lansat care poate fi testat în HP Solutions Center este HP Moonshot – Software Defined Server, ce cuprinde soluții specializate pentru administrarea informațiilor de tip web-based, din cloud sau a volumelor mari de date.

În centrul HP poate fi testată şi cea mai rapidă soluție de back-up pe disc din piața IT: HP StoreOnce B6200, care împreună cu aplicația HP Data Protector 8.0 oferă capabilități avansate de salvare şi restaurare a datelor, inclusiv la nivel fizic şi incremental.

Soluțiile de networking oferite sunt complexe şi complete, fiind destinate în special companiilor de tip Enterprise şi oferind posibilitatea testarii celor mai elaborate soluții existente în piață: HP FlexNetwork: Flex Fabric, Flex Campus,                 Flex Management, Flex Branch.

O altă soluție accesibilă în centrul HP este IMC (Intelligent Management Center), una dintre cele mai complexe soluții de management, monitorizarea întregii rețele şi a performanțelor acesteia prin intermediul unei singure console de administrare – single pane of glass.

Printre solutiile existente în Demo Center regăsim: DVPN (Dynamic VPN), BYOD (Bring Your Own Device), IMC (Intelligent Management Center), SDN (Software Defined Networking), IRF (Intelligent Resillient Fabric), Unified Communication, precum şi High Availability toate bazate pe tehnologii standard, interoperabile.

În cadrul noului centru, clienții enterprise şi SMB sunt bineveniți să descopere cele mai noi soluții tehnologice HP sau să verifice performanțele propriilor soluții şi aplicații într-un mediu real de test.

Adresa HP Solutions Center este B-dul. Dimitrie Pompeiu nr. 6A, parter (clădirea BOB), sector 2, Bucureşti, telefon/FAX: +40 21 300 2082.

Pentru mai multe detalii, puteți accesa www.hp.com/contact/solutionscenter